Bergsåker 4 december

Fyraåriga Kia Ora (e. Maharajah) visade härlig form och inställning i sin tredje start för Oskar Kylin Blom när hon kunde avgöra i ett försök i Diamantstoet med fina 110.000 kronor till vinnaren


Efter seger direkt i Oskars regi och ett andrapris var hon nu en av favoriterna. Tanken var att hon skulle vara en spetsfavorit från sjättespår i volten. Det såg inte bra ut efter 400 meter sedan hon efter ett tredjespår hamnat illa till och Oskar valde att backa. Nu hamnade han bakom hästarna som stod ett tillägg bakom och bland de fanns loppets spelfavorit Zante Grif/Erik Adielsson. 1200 kvar var han med i femte utvändigt och när han attackerade halvvarvet kvar fick han ett bra svar och Kia Ora kunde avgöra på ett mycket fint sätt i spåren. Segertid nya rekordet 14,8/2140 meter och en mycket stark prestation via 13,3 sista 1400 och 12,2 sista 800. OKB Stable AB med flera är ägare.

Kia Ora mål 211204.jpg

Kia Ora är första avkomman till Emily Moon. Mormor Miss Pilaar lämnade Stig H Johansson-tränade Bobtail 5,1 miljoner och Jullan 1,5 miljoner. Stig H Johansson och Erik Adielsson är uppfödare. En härlig start för Oskar som ägare och tränare med Kia Ora som hittills visat en mycket fin utveckling. Finalen i Diamantstoet avgöra på Solvalla 26 december.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON

Publicerad den 4 december 2021. info@gavle.travsport.se