Eskilstuna 13 december

En dubbelseger till Oskar Kylin Blom. Härlig debut av treåriga Edumette och en säker spetsseger för Matteus W.J.


Oskar Kylin Blom har bra snurr på sina körningar. Fyraårige Bonus Vendil (e. Pastor Stephen och Glory Dream och helbror med Moses 934.000 kronor) avgjorde på ett fint sätt efter ett perfekt lopp i andra utvändigt. Segertid 17,3/2160 meter och 25.000 kronor till Easy KB. Fanny Blom är skötare. Seger 68 för Oskar hittills i år och i inkörda pengar 6,8 miljoner. Fjärde segern på sina senaste åtta starter.

Oskar inledde kvällen med seger för treåriga Edumette (e. A Mysteriuos Love) som efter en tuff inledning i tredjespår hamnade i andra utvändigt efter körda 600 meter. Nu blev de utan rygg 1300 kvar och där fick Edumette trava resten av loppet. Nu löste hon sin debut på ett härligt sätt när hon cirka 250 kvar stack undan till en helt ohotad seger. Segertid 19,7/2140 meter och 25.000 kronor till ägaren och tränaren Jenny Eriksson. Lena Norin är skötare. En pangstart för Jenny som tränare och seger direkt. Ett STORT GRATTIS.

"Banunderlaget var inte helt passande. Hon har bra fart i kroppen och hon är mycket stark och trots det tuffa loppet utan rygg var jag inte orolig. Hon har haft problem under sommaren och det är därför hon inte kommit till start tidigare", sade Oskar.

Matteus W.J. (e. Svall Ivar) var en säker spetsvinnare för Robert Wilhelmsson i ett lopp med endast fyra startande. Matteus W.J. var en, av två hästar på startvolten. Han kunde enkelt ta hand om spets och där fick han bestämma tempot till en säker seger. Segertid 31,9/2140 meter. 25.000 kronor till Robert som också är ägare tillsammans med Madelene och P Johansson.

J-E GUSTAFSSON

 

Publicerad den 13 december 2021. info@gavle.travsport.se