Foto: Lena Emmoth, TR Bild

Romme 23 december

Dubbelseger för Oskar Kylin Blom. Ozzy´s Melody en stark spetsvinnare för Erik Lindgren. Pelas Santhos vass vinnare i karriärens tredje start.


Oskar Kylin Blom har fin form på stallets hästar. Fyraårige Bonus Vendil (e. Pastor Stephen och helbror till Moses 934.000 kronor) avgjorde på ett snygg sätt i andra raka segern. Efter en försiktig inledning hamnade Oskar ändå bra till i andra utvändigt. 800 kvar blev de utan rygg och det var starkt att svara hela vägen mot smygkörde Gigolo La Marc som liftat med i rygg. Segertid 14,4a/1640 och 35.000 kronor. Easy KB är ägare med Fanny Blom som skötare.

Timotejs Hasse (e. Järvsöviking med Järvsöfaks som morfar) fortsätter att övertyga. Oskar satte sig lugn utvändigt ledaren där han kunde bevaka övriga i loppet. När det var dags för att avgöra fick Timotejs Hasse ett säkert grepp och det fanns gott om krafter kvar i fjärde raka segern. Segertid 32,0/2660 meter. 30.000 kronor till Bo-Göran Skoglund i Hedesunda. Linnea Andersson är skötare. Fjärde gången i december månad som Oskar grejar en dubbelseger. Gävle 7/12, Eskilstuna 13/12, Gävle 19/12 och nu Romme 23/12. Det här var årets 72:a vinnare för Oskar som kusk.

Fyraårige Ozzy´s Melody (e. Tucson) började karriären lovande med ett tredjepris som tvååring på Solvalla. Vinnaren i loppet var Sayonara. I början på sommmaren fick han halsproblem och sedan drogs han med dåliga blodvärden. Nu har han visat härlig form i flera starter och segern från spets denna gång var mycket övertygande. Det kostade 1.11 första 500 och med loppets stora spelfavorit, Vice Versa Diamant/Jorma Kontio, spelad till 13 på tian, utvändigt inleddes första tusen efter tuffa 13,5. Nu galopperade favoriten 500 kvar och Ozzy´s Melody stack undan till en helt överlägsen seger. Segertid 14,2a/2140 och 40.000 kronor till Erik Lindegren som också är ägare med Anna Mann som skötare. En riktig familjehäst.

"Det var läge för att köra mot favoriten då det bakom favoriten såg lite tunt ut. Nu fick han inleda i tredjespår fram till mig och trots att det kostade första varvet kändes han mycket fin. Det syntes att Jorma hade lite problem och när han jagade på kom galoppen. I det läget hade jag kontroll", sade Erik.

Treårige Pelas Santhos (e. Quite Easy U.S.) fick ett fint smyglopp i rygg på ledaren av formstarke Dwight Pieters. När han fick chansen att utmana in på upploppet avgjorde han på ett säkert sätt efter en snabb avslutning. Segertid 18,2/2140 meter. 30.000 kronor till Pernilla Söderborg och Patrick Hillberg som är uppfödare, ägare och tränare. En mycket fin julklapp i förskott.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad den 23 december 2021. info@gavle.travsport.se