Romme 9 december

Guli Vitus visade fin form. Alsaker Juni en överraskande fin vinnare i sin första start för familjen Filip Raihle.


Tioårige Guli Vitus (e. Hallsta Lotus) fick ett fint smyglopp i rygg på loppets spelfavorit, Guli Fantom/Jörgen Westholm. 700 kvar galopperade ledaren vilket lämnade vägen öppen för Guli Vitus som stack undan till en helt ohotad seger för Jorma Kontio. Segertid 28,0/2660 meter. 35.000 kronor till tränaren Mirell Hampusson som också är ägare med Björn Hampusson, Johan Larsson och Erik Kristiansson. Nionde segern hittills i karriären och Jorma har ett fint facit. På fyra starter för Jorma har det blivit tre segrar och ett tredjepris.

Familjen Filip och Sofi Raihle köpte femåriga Alsaker Juni (e. Fjord Jerven) i november månad. Nu i sin första start i deras regi var hon en vinnare. Snyggt jobbat! Som galoppnoterad i 21 starter av totalt 31 starter var hon travsäker hela loppet för Dwight Pieters. Efter en bra inledning hamnade han i tredje utvändigt. Där kunde han följa med i ryggar fram till upploppet och efter en fin avslutning fick han ett säkert grepp sista biten sedan enda hotet, Lill Berit/Rikard N Skoglund galopperat cirka 50 kvar. Segertid 31,2/2180 meter och 30.000 kronor.

"Vi är mycket överraskade även om hon visat fin form i provlopp. Nu har vi ändrat lite i balansen och nu kör vi henne utan checkrem. Vi brukar köpa hästar med en massa galopper i resultatraden", sade Sofi.

J-E GUSTAFSSON

 

Publicerad den 9 december 2021. info@gavle.travsport.se