Foto: Christer Norin, ALN

Alla vinnare Travgalan 2021

I lördags arrangerade Gävletravets travgala live digitalt med Johan Lindberg som konferencier där 2020 års prestationer hyllades.


Klicka här och ni kan se den livestreamade galan i efterhand.

Totalt delades det ut pris i 24 kategorier och Årets Häst på Gävletravet 2020 blev Bäcklös Faron som Oskar Kylin Blom tränar. Bäcklös Faron vann sex av nio lopp under sin treåringssäsong där främsta meriterna var andraplatsen i Svenskt Kallblodskriterium och avslutningen på säsongen då han först vann på svenskt rekord över medeldistans och sedan satte världsrekord över kort distans vid seger i Jöns Olofssons Minne på hemmabanan.  

Här följer alla vinnare från Gävletravets digitala travgala:

ÅRETS HÄST GÄVLE
BÄCKLÖS FARON

ÅRETS TRÄNARE
OSKAR KYLIN BLOM

ÅRETS KÖRSVEN
OSKAR KYLIN BLOM

ÅRETS BRAGD
BÄCKLÖS FARON

Motivering:
Det viskades redan inför debuten om att den här hästen var något alldeles extra. Utöver sin fantastiskt vackra utstrålning visade fuxen också fartnivåer som vi aldrig har skådat någonsin tidigare. I Jöns Olofssons Minne på Gävletravet svarade han för en enorm prestation då han från ett svårt utgångsläge avslutade urstarkt till seger och samtidigt krossade världsrekordet för treåriga kallblod.
Årets Bragd på Gävletravet 2020 tilldelas Bäcklös Faron.

ÅRETS TVÅÅRIGA VARMBLOD
TIMBER

ÅRETS TREÅRIGA KALLBLOD
BÄCKLÖS FARON

ÅRETS TREÅRIGA VARMBLOD
VICI VOLANTES

ÅRETS FYRAÅRIGA KALLBLOD
SKEIE LOTTA

ÅRETS FYRAÅRIGA VARMBLOD
ICELAND FALLS

ÅRETS ÄLDRE KALLBLOD
NORDBY ELDE

ÅRETS ÄLDRE VARMBLOD
ACTIVATED

ÅRETS MONTÉHÄST
TOBACCO

ÅRETS STO
ICELAND FALLS

ÅRETS MONTÉRYTTARE
JENNY A BJÖRK

ÅRETS B-TRÄNARE
KRISTOFER JANSSON

ÅRETS LÄRLING/AMATÖRKUSK
ELIAS STRANDBERG

ÅRETS PONNYKÖRSVEN KATEGORI A
JOHANNA BERGSTRÖM

ÅRETS PONNYKÖRSVEN KATEGORI B
JOHANNA BERGSTRÖM

ÅRETS PONNY KATEGORI A
YNGVE

ÅRETS PONNY KATEGORI B
CLARIUS

ÅRETS HÄSTSKÖTARE
ANDREAS JERNKVIST

Motivering:
2020 blev ett speciellt år för en av Gävletravets mest trogna amatörtränare när pandemin och sjukdomar slog till. Istället för att stänga ner stallet fick en av sönerna ta hand om hästarna. Med en fin blick för träning- och tävlingsupplägg lyckades han få hästarna att prestera på ett berömvärt sätt ute på travbanorna, vilket skänkte stor glädje för hela familjen Jernkvist i Österfärnebo.
Årets Hästskötare på Gävletravet 2020 tilldelas Andreas Jernkvist.

ÅRETS HÄSTÄGARE
GÖRAN BLOM (BLOMS KONSULTING HB, MED FLERA)

Motivering:
Med en enorm passion och ett fantastiskt engagemang arbetar han oförtrutet vidare med olika uppdrag som gynnar alla inom svensk travsport. Han delar gärna med sig av hästägandet via andelshästarna och det har alltid funnits hästar i träning hos vår tränarkår på Gävletravet. Under 2020 fick han tillsammans med sin fru Lena uppleva några riktigt minnesvärda stunder på travbanan som både uppfödare och hästägare.
Årets Hästägare på Gävletravet 2020 tilldelas Göran Blom (Bloms Konsulting HB, med flera).

ÅRETS UPPFÖDARBRAGD
NICKLAS BLOM & KRISTIN PERSSON

Juryns motivering:
Den fortsatta satsningen på den egna moderslinjen har ännu en gång lyckats. Efter succén 2019 blev även resultatet för år 2020 positivt, kryddat med ett smart avelstänk. De kan numera titulera sig som världsrekordhållare till ett kallblod, vars talang aldrig tidigare skådats i träning på Gävletravet. Precis som storebror blev Bäcklös Faron godkänd avelshingst vid avelsvärderingen som treåring där han även fick priset som ”Best in show”.  
Årets Uppfödarbragd på Gävletravet 2020 tilldelas Nicklas Blom & Kristin Persson.

ÅRETS FUNKTIONÄR
LARS HELLSTRÖM

Motivering:
Medias bevakning inom travsporten har ökat genom åren, vilket har gjort att just den här positionen har blivit mer uppmärksammad och mer ifrågasatt gällande olika domslut. Mentalt har det också varit ett tufft år utanför travbanan med det ordinarie arbetet under pågående pandemi, men det har hanterats på ett föredömligt sätt. Med en positiv inställning och stort fokus sköter han sin arbetsuppgift i måldomarnämnden på bästa sätt.
Årets Funktionär på Gävletravet 2020 tilldelas Lars Hellström.

Publicerad den 21 mars 2021. info@gavle.travsport.se