Solvalla 24 november

Kalle Taxam var en välförtjänt vinnare. Västerbo All In har visat en fin utveckling.


Treårige Kalle Taxam (e. Make it Happen) har visat fin form i flera starter och nu var han en mycket välförtjänt vinnare för sin ägare (Pöllänen Stable AB med flera) och tränare Rauno Pöllänen. Nu laddade Rauno från början bakom bilen och efter körda halvvarvet kunde han överta spets efter 12,4 första 500. Sedan fick han bestämma tempot och Kalle Taxam var helt överlägsen i karriärens första seger. Segertid 15,4a/2140 och fina 40.000 kronor. Malin Friman är skötare.

"Jag tränade modern (Safir Brick 567.000 kronor) och jag köpte honom på en auktion. Han har varit lovande hela tiden, men strulat till det i flera lopp. Han är fortfarande väldigt barnslig. Han visade i starten innan på Romme, som tvåa, att formen var mycket bra efter ett tufft lopp utvändigt ledaren. Nu kunde vi äntligen överta spets och det kändes mycket bra hela vägen", sade Rauno.

Kalle Taxam mål 211124.jpg

Västerbo All In (e. Un Amour d´Haufor) har visat en härlig utveckling för sin ägare och tränare Daniel Parling. Årets fjärde seger på blott åtta starter med Ulf Ohlsson efter ett lopp i rygg på ledaren. Det såg länge inte ut att han skulle få luckan. Nu fick han chansen cirka 140 kvar och det var starkt att hinna växla tempo på den korta biten till en säker seger. Segertid 14,9/2140 meter och 40.000 kronor. Satu Liitiäinen är skötare och uppfödare är Västerbo Stuteri AB.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON

Publicerad den 24 november 2021. info@gavle.travsport.se