Foto: Malin Albinsson, TR Bild

Solvalla 10 oktober

Som enda sto, och yngst i loppet som en av två femåringar, satte Orlando grabbarna på plats i Solvallas Hästägareförenings Jubileumspris.


Orlando (e. Classic Photo) öppnade vasst bakom bilen för Jimmy Dahlman och kunde ganska enkelt överta spets i första sväng. Där fick han bestämma tempot precis som han ville och i en snabb avslutning var Orlando ohotad. Segertid 15,0a/2640 via vassa 11,2 sista 1000. 60.000 kronor till Mertsi Grönstrand med Fredrik Wallin som tränare. En välförtjänt seger då hon tävlat från dåliga utgångslägen i stenhård konkurrens. Det är tufft för ett sto när man har tjänat över miljonen. Hon har varit med i nio V75-starter i regi Fredrik. Åtta av dessa starter från 2160 meter och den nionde med bakspår. Kul också för Jimmy som får alltfler chanser. På fredagen var han en vinnare på Romme med Twigs Got U.

"Hon var superfin. När vi väl kunde överta spets var det lugna gatan. det blev ett så kallat lås på loppet då spelfavoriten, My Dream Art, hamnade utvändigt. Det kändes i sista sväng att det fanns gott om krafter kvar", sade Jimmy.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad den 10 oktober 2021. info@gavle.travsport.se