Gävle 20 september

Efter sin seger i september 2019 på hemmaplan har det inte blivit så många starter för Falling Sky (e. Zola Boko).


Nu fick han ett perfekt smyglopp i andra utvändigt och via tredjespår sista sväng fick han greppet mitt på upploppet för Mattias Hansson. Det blev tight sista biten mot bra avslutande Turboture/Karin Nilsson. Segertid 17,9a/2140. 10.000 kronor var förstapriset till samtliga segrare under kvällen. Kjell Larsson är tränare. C.D.Älfkarleö Bruks Industri AB är ägare med Göran Blom som uppfödare.

Fyraårige Vincent Dana (e. Yarrah Boko) var en spetsvinnare för Dwight Pieters som hade en fin kväll med en dubbelseger. Han var dessutom en vinnare under lunchen på Åmålstravet. Vincent Dana fick bestämma tempot och även om det var lite trögt till slut så var det en säker seger. Segertid 16,3a/2140. Stall Dana AB i Bålsta är uppfödare och ägare med Rikard Lindh som tränare.

Betydligt tuffare var det med Justwalkonby (e. Revenue) som såg ut att ha skaffat sig ett säkert grepp mitt på upploppet för Dwight Pieters Nu fick han dock sträcka på sig rejält för att besegra tappre Hersey's Kisses/Malin Friman som krigade bra i spets efter tuffa 10,2 första halvvarvet. Segertid 15,7a/2140. Ia Eriksson i Möklinta är ägare och tränare och det var den första starten i hennes regi. Succé direkt!

Treårige Global Crossroad (e. S.J´. s Caviar med Ready Cash som morfar) var en spetsvinnare och första segern i karriärens fjärde start för Rebecca Dahlén och Dennis Palmqvist. Efter lugna 21,4 första 500 fanns det gott om krafter kvar inför slutvarvet. Segertid 17,7/1640 meter. Stall Macapelli är ägare. Global Crossroad är första avkomman till framgångsrika Joy Ribb 983.000 kronor. Mormor Joyous Sound lämnade Ready Ribb 1,7 miljoner och Raja Ribb 1,1 miljoner.

Going Behind (e. Infinitif) hade ett tufft utgångsläge varvet kvar från sjätte utvändigt för Alice Molin. Hästen värmde bra och han motsvarade förväntningarna i en stark avslutning sista 700 i spåren till en helt ohotad seger. Segertid 17,3a/2140. Per Ivarsson är tränare. Ägare är Malsta Gård HB i Norrtälje. Going Behind är sjätte avkomman till Voyance. Mormor Armbro Glamour lämnade Coktail Jet 15,3 miljoner (1996 års elitloppsvinnare med sin uppfödare och ägare Jean-Etienne Dubois). En fin start på V5-spelet för de som lyssnade på värmingstipset med Sonny Olsson.

En av kvällens starkaste vinnare var fyraårige Prominenta (e. The Bank) som avgjorde på ett fint sätt trots ett tufft lopp utvändigt ledaren för Linus Lönn. Segertid nya rekordet 13,8a/1640. Första segern i karriärens 16:e start. Fortsätter han i den här stilen framöver lär det bli fler segrar. Mikael Cedergren är tränare. Per-Anders Croon och M.C.Racing AB är uppfödare och ägare. Ingela Lindgren är skötare.

Fyraåriga Bellatrix Club (e. Infinitif) var också hon en stark vinnare för Mats Havulehto. Från femte utvändigt och starka sista 700 utan rygg avgjorde hon på ett positivt sätt. Segertid nya rekordet 13,8a/1640. Katja Melkko är tränare. Ägare är Garde Hästar AB i Avesta. Två segrar på de nio första starterna för Mats.

Fyraårige Calimero J.P. (e. Slått Eld), yngst i loppet som en av två fyraåringar, har galopperat bort sig i alltför många starter för Pierre och Lise-Lotte Nyström. Nu med endast fyra hästar på volten kunde Pierre enkelt ta hand om spets och nu fick han visa sin fina kapacitet i karriärens första seger. Där fick han bestämma tempot hela vägen och han höll ett säkert avstånd till Matteus W.J./Robert Wilhelmsson som var den ende som försökte/kunde ta upp kampen om segern. Segertid 31,1/2140 meter. Anneli Persson i Julita år uppfödare och ägare med Mikael Johansson.

All Star (e. Triton Sund med Varenne som morfar) var snabbast den första biten för Peter G Norman. Nu valde Peter att släppa spets till loppets spelfavorit Antonio Tabac/William Ekberg, spelad till 13 på tian, efter körda halvvarvet. I spets fick William bestämma efter 14,3/1000. Halvvarvet kvar var det fritt fram för All Star och när han attackerade cirka 350 kvar avgjorde han hur enkelt som helst sista 100. Segertid 14,9a/2140. HB Viciv med flera är ägare. Annsofi Norman är skötare.

Peter G Norman såg ut att ha en dubbelvinst på gång när Mary Am, spelad till 17 på tian, hade skaffat sig greppet i sista sväng från tredje utvändigt och attack 700 kvar. Nu tröt krafterna sista 150 och Kontur (e. Varenne med Donato Hanover som morfar) avslutade starkast från sjätte utvändigt för Jenni H Åsberg. Segertid 16,1a/2140. Tomas Pettersson står som tränare. Easy KB är ägare. Kontur är första avkomman till Profile Kronos. Mormorsmor är Ina Scot som tog 54 segrar på 90 starter och tjänade 20,2 miljoner.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON

Publicerad den 24 september 2021. info@gavle.travsport.se