Eskilstuna 26 april

Stalldubbel till Fredrik Wallin. Artico Zack målfotovinnare efter en vass avslutning.


Samtidigt som Fredrik Wallin var en vinnare på Bollnäs med Global Dice kunde han glädja sig åt en stalldubbel på Eskilstuna. Treårige Global Destination (e. S.J.´s Caviar) avslutade starkt till en säker seger efter ett lopp i rygg på ledaren med Claes Sjöström. Det var bara fyra startande, men ändå kördes loppet i ett tufft tempo. Segertid 16,9a/2140. 40.000 kronor till Nolimit AB med flera. Mikaela Wahlberg är skötare.

Feel the Benefit (e. The Bank) såg fin ut i starten på Gävletravet som femte häst i mål med krafter kvar. Nu hamnade han bra till i fjärde utvändigt för Kenneth Haugstad. Ut på sista långsidan kunde han följa med i rygg i tredjespår, men ännu i sista sväng var det långt fram till täten. Efter en stark avslutning sista 300 fick han greppet sista biten. Segertid 15,1/2160 meter. 25.000 kronor till ägarna Melissa Lindgren och Tino Manner. Nathalie Pettersson är skötare. En snygg stalldubbel för Fredrik och bra genomtänkta starter på två olika travbanor samma kväll.

Italienfödda Artico Zack (e. Libeccio Grif 6,7 miljoner) gjorde sin andra start i regi Hans-Olov Pettersson och Ann-Margret Hedberg med flera. Han fick ett fint smyglopp i rygg på ledaren för Per Lennartsson. Nu såg det lite mörkt ut om luckan skulle komma. 150 kvar fick han chansen och han växlade tempo på ett fint sätt till en målfotoseger. Starkt att hinna fram på den korta biten. Segertid 14,0a/2140 och 25.000 kronor.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad den 26 april 2022. info@gavle.travsport.se