Puls- och laktatmätning för presterande hästar

Sleipner Gävle välkomnar dig till Gävletravet söndag den 11 september för en utbildningsdag inom ämnet träningslära.


Dagen fokuserar på puls- och laktatmätning då vi gästas av Nina Magnusson och Gunnar Melander som kommer att dela med sig av sina kunskaper i ämnet. Dagen vänder sig till alla discipliner där hästen på något sätt tränas för prestation.
 
Nina är i grunden hippolog och har sedan vidareutbildat sig inom hästområdet. Hon har sin bas i Kungsbacka och driver sedan 2011 det egna företaget Hippofys med fokus på hästhälsa. Gunnar Melander är professionell travtränare som tillhör tränareliten i Sverige på kallblodssidan.
 
Både Nina och Gunnar har stor erfarenhet av att jobba med puls- och laktatmätning och under dagen kommer de att reda ut begreppen samt teoretiskt och praktiskt gå igenom hur vi kan använda dessa hjälpmedel för att hitta rätt intensitet i träningen. Tid finns avsatt för diskussion och frågor. Vi kommer visa laktatprov på både travhäst och ridhäst.
 
PROGRAM SÖNDAG 11 SEPTEMBER
09.00 Introduktion och föreläsning
10.15 Kaffe
10.45 Föreläsning och frågestund
12.30 Lunch
13.15 Praktisk förevisning i stall 15 A och på rundbanan
14.30 Kaffe
15.00 Diskussion och avrundning
16.30 Avslut
 
ANMÄLAN
Kostnad inkl. föreläsning, fika x 2 och lunch: 950 kr, avgiften betalas till Sleipner och ska vara betald innan föreläsningen. Först till kvarn, max 80 deltagare, sista anmälningsdag är 10/8. Ange namn och ev. matallergi i anmälan till Marika Karlström på mejl: stallmekt@hotmail.com
 
Du kommer få en bekräftelse på anmälan och hur du ska betala. Anmälan är bindande.

Publicerad den 3 augusti 2022. info@gavle.travsport.se