Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Rättvik 1 augusti

Tre starka Gävlesegrar.


Fyraårige Tolvmans Olle (e. Tekno Odin) hamnade bra till i tredje utvändigt för sin tränare Olle Alsén. Efter körda halvvarvet avancerade Olle i tredjespår utan rygg och varvet kvar han framme utvändigt utan rygg som första häst. Det var långt fram till ledande Lopidia Bäck. Nu höll Tolvmans Olle farten bäst till en säker seger. Segertid 35,4/2160 meter via 34,4 sista 1800 på ett något tungt banunderlag. 30.000 kronor till uppfödaren och ägaren Rolf Jonsson i Sala. Moa Ninsved är skötare. 

"Han strulade i början på karriären. Nu har han släppt till i träningen och skulle han sköta sig lika bra som i träningen så kanske det skulle gå vägen", sade Olle.

Ägaren Rolf Jonsson hade tidigare en fin häst i Lex Lotus (e. Svall Ivar) född 2007, som tog åtta segrar på 33 starter, och tjänade 316.000 kronor.

Fyraårige Massive Hangover (e. Muscle Massive) avgjorde på ett strålande sätt från tredje utvändigt och attack 500 kvar för Oskar Kylin Blom. Segertid nya rekordet 13,9a/1640 på det regntunga banunderlaget via vassa 11,4 sista 800 och 10,8 sista 500. 20.000 kronor till Stall Asagården HB med flera. Ing-Marie och Johnny Persson är skötare.

"Jag har haft en bra känsla för hästen hela tiden, men han har inte tagit i för fullt. Nu ryckte jag tussarna för första gången och det blev en mycket bra effekt", sade Oskar.

Fire of Noa var starkast med tränaren Kevin Svedlund i kvällens första lopp som var "Juniorchans" med 10.000 kronor i förstapris. Sexåringen svarade för en rejäl insats. Han såg ut att bli över i tredjespår innan Kevin hittade ner i tredje utvändigt i första sväng, men Kevin körde offensivt direkt och avancerade fram utanpå ledande B.B.S.Balou/Linnéa Alsén varvet kvar. Det stod och vägde mellan flera konkurrenter över upploppet där Fire of Noa var starkast och lyckades avgöra mot ledaren kort före mål på tiden 14,0a/1640. Stall En och annan är ägare och Sofie Svanberg är hästens skötare.

"Banan var lite hård och han blev rullig till slut. Han har inte fått starta på kontinuerligt och dragit ett bakben som vi jobbat med, men kan han börja starta på lite mer kommer självförtroendet och det känns bättre och bättre hela tiden", sade Kevin i vinnarcirkeln.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad den 1 augusti 2022. info@gavle.travsport.se