Iceland Falls debuterade i Fredrik Wallins regi och det blev seger direkt i första starten i Frankrike.


Iceland Falls som i regi Håkan Wallberg tjänat en miljon kr flyttades till Frankrike i höstas. Sedan ett par veckor tillbaka finns hon i Fredrik Wallins träning på hans filial i Frankrike och i dagens debut på Maucuenchy blev det seger med Clément Duvaldestin i sulkyn.

Ekipaget fick en bra start och tog hand om ledningen innan man valde att släppa till Mister Donald med Björn Goop. Fredrik Wallin körde själv Ies Elisabet som bidade sin tid i femte utvändigt. 500 meter från mål tog sig Iceland Falls ut ett spår och smög upp som tredjehäst innan hon lyftes ut för attack på upploppet. Hon bröt ner något i banan så att kusken fick korrigera henne, men sista biten var det fullt fokus och hon kopplade grepp sista biten och vann före Mister Donald på tiden 14,3/2850 meter och tjänade 10.350 euro. Ies Elisabet försökte i tredjespår 700 kvar, men var utan chans och hamnade i det slagna fältet.

Stall Stallströ HB, Hofors, äger Iceland Falls som nu tog sin nionde seger i karriären och blir spännande att se i fler starter på fransk mark.

MATHIAS GUSTAFSSON

Publicerad den 11 januari 2022. info@gavle.travsport.se