Kristofer Jansson ny proffstränare på Gävletravet

Som vi har informerat om tidigare är Kristofer Jansson en av Gävletravets nya proffstränare från årsskiftet. Med sin sambo Felicia Molin kommer de från ett starkt 2021 och nu satsar de på en gemensam rörelse.


Kristofer hade A-licens under åren 2014-2019 och efter två år som B-tränare väljer han nu att bli proffstränare igen med Felicia som lärling. Varför denna nysatsning?

Nu är vi två som kan jobba på ett helt annat sätt än tidigare. Det blev tuffare för mig att jobba själv tidigare och jag började istället att plugga till förskollärare, men både jag och Felicia brinner ju för det här och man ser mer med fyra ögon istället för två”, säger Kristofer.

Det senaste året har varit positivt där de tillsammans har kört in drygt 600.000 kr och som kusk har Felicia kört in över 900.000 kr och vunnit 20 lopp med en segerprocent på 14. I stallet finns en blandad mix med stjärnan Raja Ribb och flera unghästar.

Vi har inte haft så många starthästar, men ändå visat fina resultat. Raja Ribb fick ett bakslag efter sin femteplats på V75 i höstas och fick vila, men nu ska han börja jogga igång igen och även om han har blivit tio år nu så tror jag att han duger bra i Silverdivisionen framöver. För övrigt känns det bra med blandningen i stallet och vi har några unghästar där speciellt Eskils Balder känns som ett lovande kallblod som nu har blivit tre år”.

Raja-Ribb-200725-1024x643.jpg

Ni håller till på en gård i Storvik (knappt fyra mil väster om Gävle) med 14 hästar i träning just nu, finns det plats för fler hästar?

Vi har tio boxar och två lösdrifter just nu, men vid behov finns möjlighet att bygga ut. Vi har bra förutsättningar, men det finns även tankar på att bygga en ny sandbana på ca 500-600 meter framöver”, säger Kristofer.

Välkommen tillbaka som proffstränare, Kristofer!

Kontaktuppgifter: Kristofer tfn: 070-417 17 87 eller Felicia tfn: 072-163 41 17.

MATHIAS GUSTAFSSON

Publicerad den 12 januari 2022. info@gavle.travsport.se