Romme 23 juli

Seger för Dark Steed, Annelie Leander och Kevin Svedlund.


Fyraårige Hellorhighwater (e. Canepa Hanover) fick ett fint smyglopp i fjärde utvändigt för Kevin Svedlund som körde hästen för första gången. Halvvarvet kunde han smyga med i rygg och efter en stark avslutning fick han ett säkert grepp sista biten. Segertid 16,7a/2140 i karriärens första seger. 10.000 kronor till Helena Baltzar som ägare med Henry Baltzar som tränare. Robert Lindgren är skötare.

Från ett femtespår bakom bilen var Dark Steed (e. Super Photo Kosmos) ohotad i spetsstriden för Jenny A Björk. Där fick hon bestämma i ett jämnt 1.14-tempo till en säker seger. Segertid nya redkordet 14,0a/2140 och 10.000 kronor. Anneli Storm är tränare och ägare med Nicole Andersson som också är skötare. Hästen kom till Anneli i september förra året och det här var andra starten i regi Anneli. Intressant början.

Sländan (e. Spikeld) har hela sin karriär visat fin fart, men också en stor osäkerhet med mycket galopper. Nu blev det galopp efter körda 450 meter. Varvet kvar var hon med i femte invändigt för Annelie Leander. Det var långt fram till täten halvvarvet kvar när Annelie attackerade. Via ett fjärdespår hela sista svängen fick Sländan ett säkert grepp sista biten. Imponerande! Segertid 28,8/2180 via 1.26 sista 1500 och 10.000 kronor. Görel Eldståhl-Willén är tränare och ägare med Sven Willén. Sländan har tidigare varit bra för Malin Friman som har fyra segrar med hästen. 9 maj 2020 tog Annelie Leander en dubbelseger på Lindesberg. Vinnarhästarna var Gulf och Sunday Rhyme.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad den 23 juli 2022. info@gavle.travsport.se