Anteckningar Bankommittén 7 juni

Nedan finns rubriker och anteckningar från mötet med bankommittén tisdag 7 juni med inbjudna tränare inne på banan.


Närvarande: Kent Modin, Travbanechef, Mathias Gustafsson, Sportchef, Sonny Olsson, Sportkontoret, Mika Ahtiainen, Banmästare, Peter Larsson, B-tränare representant.
Frånvarande: Rauno Pöllänen, A-tränare representant.
Inbjudna tränare med permanent stall inne på banan: Fredrik Palm, Mattias Hansson (representant för Oskar Kylin Blom), Göran Haglund (representant amatörstallet) samt Anna Näsman Lindberg, Sportkontoret.
Frånvarande av de inbjudna: Tony Eliasson, Oskar Kylin Blom.

Eftersom det inkommit en del synpunkter på banornas beskaffenhet den senaste tiden togs följande upp på mötet och förtydligades i anläggningspersonalens arbete:

Stora banan
Den har varit väl hård ibland och framöver ska den vara skonsam för träning och följa det vi informerat om på hemsidan sedan tidigare. På förmiddagar efter våra tävlingsdagar (när det är vardagstrav) kommer banan att vara i ”tävlingsstuk” innan det djupharvas igen. Arbeten på banan med maskiner ska ske på eftermiddagar och informeras om till aktiva i god tid. Arbete med hyveln förekommer på eftermiddagar. Informera aktiva om ev. övriga avvikelser.

Rakbanan
Samma harv ska användas hela tiden. Mer material ska fixas längst ner på rakbanan. Mer vattning ska ske under bemanningstid. Fram till 15.00 alla vardagar utom tisdagar då det är fram till 18.00.

Skogsslingan
Anläggningspersonalen ser över om det behövs någon annan utrustning för att förenkla arbetet. I övrigt som vanligt att den alltid prepareras varje morgon. Tänk på att det rör sig mer och mer människor i området. I vårt avtal med kommunen får vi nyttja slingan fram till 13.00 på dagarna.

Lilla banan
Ska harvas lite oftare än vad det har gjorts på sistone.

Övrigt
Duschblandarna i duscharna vid stall 20-21 ska bytas ut och det behövs en ny nyckel. Dörrarna till stall 15-16 ska åtgärdas snarast möjligt.

Dialog
Ta alltid kontakt med banmästare Mika Ahtiainen på nr 073-028 05 11 vid ev. frågor och funderingar om Gävletravets banor.

Mvh
Bankommittén Gävletravet

Publicerad den 9 juni 2022. info@gavle.travsport.se