Bjerke 12 juni

Sayonara en mycket fin spetsvinnare i Trond Anderssens Minneslöp.


Sayonara (e. Donato Hanover) har under sin hela karriär visat härliga egenskaper med många fina segrar. Nu var hon en suverän vinnare för Björn Goop i loppet uppkallat efter Trond Anderssen med 300.000 norska kronor till vinnaren. Sayonara höll upp spets från sitt innerspår efter en stenhård öppning. Det kostade 07,2/500 och sedan kunde Björn dämpa tempot till 09,4/1000. I sista sväng stack Sayonara undan och hon höll greppet hela vägen på ett strålande sätt. Segertid fina 09,9a/1609. Sayonara är första Gävletränade sto att trava under den magiska gränsen 1.10. Fredrik Wallin är tränare och ägare med flera.

"Det blev en stenhård öppning, men hon kändes mycket fin. Hon är jättekapabel och hon kämpade hela vägen. Hon svarade för en mycket fin prestation", sade Björn.

Sayonara 220612 Björn Goop.jpg

Tränaren Fredrik Wallin var förstås glad efteråt.

"Jag är otroligt glad att få se henne öppna bra och stirra hela vägen in i mål. Hon kändes väldigt stark i dag, det känns som hon är i ordning", sade Wallin till TV12 och meddelade att Sayonara ska vila för att siktas mot Sto-EM i augusti.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON

Publicerad den 12 juni 2022. info@gavle.travsport.se