Visby 9 juni

Felicia Molin var vinnaren i Guldsmycket. Andra raka segern för Zack Spritz. Första segern för Ess Mahatma.


Niras Donatello (e. Wellino Boko) var en överraskande vinnare för spelarna när han från spets höll ett säkert grepp hela vägen för Felicia Molin i det anrika storloppet Guldsmycket. Loppet är enbart för kvinnliga kuskar. Niras Donatello kom från en seger, men nu var han lite bortglömd i lite tuffare konkurrens. Han visade att formen var intakt och det var starkt att kunna sticka undan till en helt ohotad seger. Segertid 13,2a/2120 och 50.000 kronor. Johanna Johansson, med licensen på Kalmar, är tränare och ägare med Riwer och S Karlsson.Fjärde segern i den 49:e starten.

"Det här var jätteskönt. Han var på bettet hela vägen. Tanken var att släppa till någon av de mer betrodda men det var ingen som provade. Alltid kul att bli inbjuden till ett större lopp. Jag hade ett mycket bra år ifjol, men i år har det varit trögt", sade Felicia som förutom äran att vara vinnaren fick ett guldsmycke värt 15.000 kronor.

Bakom vinnaren avslutade loppets spelfavorit Ploquepin/Emilia Leo starkt till andrapriset från sjätte utvändigt och tredjespår sista varvet på tiden 13,7a/2140 via 1.11 sista varvet.

Andra raka montésegern för Zack Spritz (e. Ganymede) som ser mycket fin ut för dagen. Emilia Leo tog enkelt hand om spets och sedan hade hon allt under kontroll i en säker seger. Segertid 13,0a/1620 och 25.000 kronor. Ägare är Kulturinvest i Sverige AB med Oskar Kylin Blom som tränare och Isabell Eriksson som skötare.

Emilia Leo grejade en fin dubbelseger när hon var vinnaren med Ess Mahatma (e.Maharajah). Med bara tre hästar på startvolten var hon utvändigt ledaren efter körda halvvarvet. Varvet kvar kunde hon krypa ned i rygg och när hon attackerade 500 kvar var Ess Mahtama helt överlägsen i karriärens första seger. Segertid nya rekordet 15,6/2120 meter. 50.000 kronor till J.S.K. Auto-Service AB i Täby. Fredrik Wallin är tränare med Ann Sofie Bergfeldt som skötare. Ess Mahatma är sjunde avkomman till VästerboBanditRock som också lämnat miljonärerna Västerbo Arthur och National Prince.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad den 9 juni 2022. info@gavle.travsport.se