Gävle 7 maj

Smedheim Solan och Jaguar Dream vinnare i speedracet. Claes Sjöström, Oskar J Andersson och Mats E Djuse dubbelvinnare.


Smedheim Solan (e. Bork Odin) avgjorde på ett starkt sätt i speedracet för kallblod för Mats E Djuse. Han visade fin form när han kunde avgöra utvändigt sin värsta motståndare Pydin som övertagit spets efter körda halvvarvet. Årets första seger och han visade nu att formen är kraftigt på gång. Segertid 18,9a/1140. 50.000 kronor till Eirik Djuve i Norge. Jan-Olov Persson är tränare och Emelie Mood skötare.

Jaguar Dream (e. Love You) var också han en mycket stark vinnare i speedracet för varmblod. M.T.Insider tog enkelt hand om spets och Jaguar Dream fick trava utan rygg. M.T.Insider såg fortfarnade stark ut in på upploppet, men han kunde inte freda sig mot Jaguar Dream som var den starkaste sista 100. Segertid 09,3a/1140. 50.000 kronor till Björn & Ulla Sjöström HB och W.Horse AB. Claes Sjöström är tränare och Linn Stolt är skötare.

Jaguar Dream 220507.jpg

M.T.Insider föll med flaggan i topp i sin sista start på hemmaplan. Han hyllades för sina fina framgångar och nu väntar speedracet på Solvalla 29 maj, vilket blir hans sista starter i karriären.

M.T.Insiders avskedslopp 220507.jpg

Efter körda sex lopp under kvällen var det tre kuskar som delat på framgångarna. Mats E Djuse var en vinnare med Järvsö Kurt (e. Järvsö Björn) som i en stenhård slutstrid fick greppet sista biten på ledande Hulte Tord. En välförtjänt seger då han visat mycket fin form i flera starter. Segertid 29,2a/2140 och 30.000 kronor. Stall Alla Känner Malla är ägare med Jan-Olov Persson som tränare och en fin stalldubbel till Persson. Maja Klaar är skötare. Järvsö Kurt är fjärde avkomman till ostartade Järvsö Emma som också lämnat Järvsö Pegasus 1,8 miljoner.

Claes Sjöström inledde kvällen med seger. Treåriga Nycora (e. Nuncio) fick ett fint utvändigt smyglopp fram till upploppet där hon efter en stark avslutning fick greppet på ledande M.T.Special Girl som länge såg ut som en vinnare. Segertid 16,7/2140 meter. 40.000 kronor till Nycora HB i Norberg med Fredrik Linder som tränare och Magdalena Eriksson som skötare. Nycora är tredje avkomman till Krista Tilly som var en vinnare på Gävletravet i sin andra start 2010.

Oskar J Andersson var den tredje tränaren att vinna två segrar. Treåriga Alba Goldneck (e. Maharajah) tog enkelt hand om spets och sedan stack hon undan till en helt ohotad seger. En fin start på karriären med två raka segrar. Segertid 17,1/2140 meter. 25.000 kronor till Easy KB. Alexander Andersson är skötare.

Från fjärde utvändigt och sista 700 utan rygg i tredjespår var Candy Frontline (e. Ken Warkentin) den starkaste för Oskar J Andersson i en tät slutstrid mot Snick Snack, rygg ledaren, och ledande Blue Jay. Segerid 15,9/2160 meter. 25.000 kronor till Stall Optimus KB i Sunne. Anna Andersson är skötare.

Firefoot (e. Andover Hall) visade klass och styrka när han efter ett tufft lopp utvändigt ledande Sweet And Wild ändå kunde avgöra på ett säkert sätt i det sjätte försöket i Hedlunds Åkeri AB:s Lärlingsserie för Zeb Jonasson som nu leder serien överlägset poängmässigt.Segertid 14,3a/2140 och 25.000 kronor. Joakim Nygård i Skoghall är ägare med Oscar Berglund som tränare. Firefoot är sjunde avkomman till Firefly Annie. Storasyster är Fleetfoot Hanover 2,3 miljoner.

Firefoot 220507.jpg

Det var en favoritrad fram till de två sista avdelningarna på V65-spelet. Helluva Am (e. Readly Express) fick luckan från rygg på ledande Isa 200 kvar och i en stenhård duell hela upploppet fick hon greppet via ett målfoto för Kaj Widell. Segertid 13,3a/2140. 25.000 kronor till Sharon Stable AB i Ludvika. Pär P Johansson är tränare med Tanja Salmela Johansson som skötare.

Kvällens femte stovinnare var fyraåriga Eowyn (e. Zola Boko), yngst i loppet som enda fyraåring, som visade härlig styrka och inställning i karriärens första seger för sin ägare och tränare Göran Wester i det sjätte försöket i Travbutikens B-tränarserie. Det var många olika positioner under loppet. Först utan rygg. Sedan till spets 2000 kvar och sedan valde Göran att släppa spets 1600 kvar, vilket blev tredje invändigt 1400 kvar. Nu löste det sig under slutvarvet då han kunde glida ut i andra utvändigt, men hon fick kämpa rejält sista biten mot Poppy Fighter som avslutade starkt sista 700. Segertid 15,3a/2640 och 35.000 kronor. Frida Asplund toppar serien med sina två segrar.

Eowyn 220507.jpg

Hambras Lady Gaga (e. El Mago Pellini) var vinnaren i det andra babyracet i år för Elias Strandberg. Kravet var att pricka idealtiden 1.40,0. Efter ett invändigt smyglopp var hon vinnaren på tiden 1.40,1. Christer Johansson i Väderstad är ägare med Tomas Rosén som tränare.

Hambras Lady Gaga babyrace def 220507.jpg

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON

Publicerad den 8 maj 2022. info@gavle.travsport.se