Foto: Lena Emmoth, TR Bild

Umåker 13 maj

Härlig spetsseger för Zack Bris i speedrace. Power Memphis en suverän spetsvinnare i montéloppet.


Zack Bris (e. Andover Andover) kom från en fin montéseger på Bergsåker med Emilia Leo. Nu valde tränaren Oskar Kylin Blom att prova speedrace över 640 meter. Från sitt innerspår bakom bilen höll Zack Bris spetsen i en vass inledning och in på upploppet stack han bara ifrån de övriga till en helt ohotad seger. Segertid 1.06,2a/640 och 40.000 kronor. Ägare är Brisgå HB. Sara Norrström är skötare.

"Jag har under flera år laddat för att vara med i ett speedrace. Jag har tänkt att någon gång ska han vara med. Nu grejade vi spetsstriden och det är tveksamt om jag kört så fort den första biten tidigare. Han kändes kanonfin hela vägen och det känns skönt att det lyckades. Nu kan vi se fram mot en fin elitloppshelg. Morotai Degato är klar för montéeliten efter sin seger på Solvalla och nu är Zack Bris klar för speedracet på söndagen. Kan man hoppas på bricka ett i försöket," sade Oskar.

Power Memphis (e. Mr Pine Chip) öppnade vasst bakom bilen för Lena Fritz. Efter körda 550 meter kunde hon överta spets efter tuffa 1.10.0 första 500. Sedan kunde Lena lugna ned tempot till 15,4 första 1000. Ut på slutvarvet fick Power Memphis dra undan i sitt egna tempo till en helt ohotad seger. Segertid 14,9a/2140. 30.000 kronor till Scandinavian Supplements AB med flera. Daniel Hansson är tränare. Fjärde segern i monté för Power Memphis och den tredje segern med Lena Fritz.

"Jag hade segerfeeling före loppet. Det blev en tuff inledning, men han gillar ett högt tempo. Han är mera stark än speedig och gillar att hålla ett jämnt högt tempo. Det fanns krafter kvar i mål", sade Lena.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad den 13 maj 2022. info@gavle.travsport.se