Foto: Lars Jakobsson, TR Bild

Maharajahs Stoserie fortsätter

Gävletravet kan stolt presentera Maharajahs Stoserie 2022. I samarbete med Menhammar Stuteri körs serien för sjätte året i rad på Gävletravet med fantastiska priser i finalen.


Världens populäraste avelshingst. Ja, det är så avelsgiganten Maharajah kallas hemma på Menhammar. Förra året betäckte han över 500 ston i hela världen, vilket vittnar om en enorm popularitet hos uppfödare och hästägare som älskar den forne Prix d’Amerique-vinnaren.

2021 års statistik i Sverige visar att Maharajahs avkommor tog 375 segrar och tjänade 44,3 miljoner kr, vilket övriga avelshingstar inte var i närheten av. Han hade 301 startande avkommor – flest i landet.

Det känns oerhört glädjande att Margareta Wallenius-Kleberg och Menhammar Stuteri vill fortsätta vårt samarbete Gävletravet genom Anna Näsman Lindberg, som håller i trådarna gällande den här fina stoserien. Precis som senaste åren kommer vi att köra åtta försök med start under vår V75-dag 21 maj”, säger Gävletravets Sportchef Mathias Gustafsson.

I finalen erhåller segrande hästs ägare en fri levande fölavgift för betäckningsåret 2023 med avelshingsten Maharajah. Dessutom erhåller segrande hästs uppfödare i finalen en fri levande fölavgift med avelshingsten Who’s Who 2023 och ägaren till den häst som blir tvåa i finalen erhåller en fri levande fölavgift med avelshingsten From Above.

Maharajahs främsta avkommor hittills är Makethemark (12 miljoner), Who’s Who (11,5 miljoner), Felicity Shagwell (4,5 miljoner), A Sweet Dance (3,5 miljoner) och Martin De Bos (2,8 miljoner). Ifjol snackades det också en hel del om Maharajah-avkomman Bengurion Jet som vann på svenska rekordtiden 1.08,8a/1609 meter som fyraåring på Jägersro. Samma kväll som Who’s Who vann Hugo Åbergs Memorial.

De 15 ston som har samlat ihop flest poäng under serien är kvalificerade för final på Gävletravet 20 oktober. Distansen i finalen är 2140 meter autostart med en spårtrappa och 75.000 kr i förstapris.

Publicerad den 23 mars 2022. info@gavle.travsport.se