Solänget 20 september

Mycket fina spetssegrar för Atomic Face och Secondary Stall.


Atomic Face (e. Explosive Matter) var en stark spetsvinnare i ett försök i Breeders 'Crown för fyraåriga hingstar och valacker. Kravet var att vara bland de fem första för att gå vidare till semifinalen. Atomic Face öppnade vasst och första 1000 efter tuffa 1.12. Oskar Kylin Blom hade ett säkert grepp hela upploppet. Segertid 13,0a/2140 och fina 110.000 kronor. Kent Gustavssons Schakt AB med flera är ägare. Pernilla Sundling är skötare.

"Han är ruggigt bra. Vi hade oflyt i Derbykvalet där vi blev fast med krafter kvar. Sedan var han mycket fin som tvåa på hemmaplan i Fyraåringsstjärnan. Med tanke på läget denna gång från spår fyra bakom bilen tänkte jag att nu provar vi. Det gick lite väl fort första varvet. När jag ryckte tussarna in på upploppet fick jag ett bra svar", sade Oskar.

Secondary Stall (e. Scarlet Knight) tog enkelt hand om spets och sedan var han ohotad i en mycket säker seger. Andra raka segern och härlig form. Segertid 13,2a/1640 och 30.000 kronor till Stall Gourmea med Åsa Bäck som tränare. Per Linderoth fick ersätta Oskar J Andersson som blivit sjuk.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad den 20 september 2022. info@gavle.travsport.se