Bergsåker 26 augusti

Ackuratess fortsätter att övertyga. Härlig seger för Clegs Des Champs i montéloppet.


Spets och slut var segerreceptet för formstarka Ackuratess (e. Aperfectyankee) och Erik Lindegren. Från innerspåret bakom bilen tog Erik hand om spets hur enkelt som helst. Där fick han bestämma efter 13,9/500 och 15,3/1000. Efter en snabb avslutning (12,2/500) stack Ackuratess undan till en helt ohotad seger med krafter kvar. Segertid 13,6a/2140 och fina 100.000 kronor till familjen Åsa och Anders Odelros. Efter segern på hemmaplan i starten innan meddelade familjen att en start i Travhästägarna/Provinskampen på Bergsåker var nästa mål. Fina priser med pokal, hederstäcke och lagerkrans.

"Hon har haft egna ideéer, men nu börjar hon fungera på ett fint sätt. Det här var en bra proposition och nu fick hon ett önskeläge. Hon är startsnabb och lättplacerad och det här var en väldigt enkel seger. Hon fortsätter att visa en fin utveckling", sade Erik.

Ackuratess segerdefilerar 230826.jpg

Franskfödde Clegs des Champs (e. Legs du Clos) var en fin vinnare för Satu Liitiäinen i montéloppet med 50.000 kronor till vinnaren. Efter en försiktig inledning avancerade Satu till utvändigt ledaren och i en stenhård slutstrid mot rutinerade och framgångsrika Jonathan Carre och Emilia Leo fick Satu greppet sista biten efter en stark avslutning. Segertid 12,8a/2140. Ägare är Anna Maija Liitiäinen. Fjärde starten i regi Satu och Daniel Parling.

"Va skönt! Det har strulat i de första starterna och det är ingen vanlig häst att träna. Idag funkade allting och han har en otrolig kapacitet. När han kom till oss tänkte vi vad f-n har vi gett oss in på. Han måste ha rygg ut ur stallet när han ska träna, annars kan han sticka iväg åt vilket håll som helst", sade Satu.

Foto: TR MEDIA

Text: J-E GUSTAFSSON

Publicerad den 26 augusti 2023. info@gavle.travsport.se