Bollnäs 24 augusti

Grådö Bo, Montainous och Dån Klara tre fina Gävlevinnare.


Grådö Bo (e. Månprinsen A.M med Järvsöfaks som morfar) avgjorde en stenhård slutstrid för Rikard N Skoglund. Rikard avancerade 700 kvar från tredje utvändigt och mitt på upploppet hade han skaffat sig greppet. Nu blev de rejält utmanade sista biten där Grådö Bo sträckte på sig på ett starkt sätt. Segertid 24,7a/1640. En rekordsänkning med två sekunder. 25.000 kronor till Per Åke Strid i Hedemora med Martin Strid som uppfödare. Grådö Bo tränas av Robert Wilhelmsson och Madelene Johansson. Andra segern på 14 starter i deras regi av totalt 49 starter.

"Jag fick bra info innan. Han var mera stark och han klarar ett offensivt lopp. Nu löste han det på ett bra sätt och det var starkt gjort att vinna över kort distans", sade Rikard.

Från spingspår tog Kevin Svedlund enkelt hand om spets med Mountainous (e. Iceland). Han fick bestämma tempot till 15,8/500 och 15,6/1000. In på upploppet hade han ett säkert grepp. Segertid 14,8/2140 meter. 25.000 kronor till Fanny och Alexander Andersson som uppfödare och tränare. Tre segrar hittills i karriären och samtliga segrar med Kevin. Fanny Andersson har också haft fina framgångar med El Maco Khalifa.

"Vi ändrade lite på rutinerna. Vi körde ett jobb hemma i tisdags och det var samma upplägg som för tre starter sedan. Då blev han fast med krafter kvar. Han kändes mycket fin och det var bra att vi fick värsta hotet utvändigt. Det kändes säkert hela upploppet", sade Kevin.

Dån Klara (e. Klack Jo) fortsätter sitt segertåg för Olle Alsén, men denna gång var det dramatik med i spelet. Olle tog enkelt hand om spets och sedan vill han släppa för ett smyglopp som passar Dån Klara bäst. Nu släppte han spets 1450 kvar och ut på sista långsidan hade han fritt spelrum. 450 kvar attackerade Olle och tog direkt kommandot och allt var klart. Då galopperade Dån Klara 200 kvar, men hon ställde sig snabbt och kunde gå undan till en ohotad seger. Segertid 27,7a/2140 och 25.000 kronor till Dånpilen KB med Birgitta Lindström Rosén som uppfödare. Moa Ninsved är skötare. På de senaste sex starterna har det blivit fem segrar och ett andrapris. Som tvåa satt hon fast med krafter kvar. I prispengar 182.500 kronor.

"Jag ryckte tussarna och hon blev pigg. Jag hann tänka att nu blev jag årets pajas. Hon hittade stilen väldigt snabbt och det blev en enkel seger trots allt. Jag hade kunnat sitta still längre, men det kom en konkurrent i bra fart halvvarvet kvar", sade Olle.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad den 24 augusti 2023. info@gavle.travsport.se