Solvalla 30 augusti

Chapter One en mycket fin vinnare.


Fredrik Wallin har en mycket intressant travare i tvååriga Chapter One (e. Chapter Seven 20 segrar på 28 starter och 18,3 miljoner som bland många fina travare lämnat Gimpanzee och derbyaktuella Joviality i topp.

Chapter One började karriären med två andrapris och nu i karriärens tredje start var hon en mycket fin vinnare. Efter en lugn inledning bakom bilen hamnade Magnus A Djuse utvändigt ledaren. Han satt lugn utan att trycka upp tempot. I sista sväng blev det rejäl körning och Chapter One höll ett säkert grepp hela upploppet i en snabb avslutning (13,5/500). Segertid 16,9a/1640 och fina 100.000 kronor. Fredrik Wallin är tränare med Nathalie Pettersson som skötare.

Loppet var ett uttagningslopp i Breeders Course för tvååringar. Det ska köras fyra uttagningar. Det första var på Wolvega 27 augusti. Efter Solvalla ska det köras på Åby 6 september och på Jägerso 13 september innan finalen på Jägerso 4 oktober.

Chapter One mål 230830.jpg

Ägare är Grade Hästar AB i Sala som haft fina framgångar med sina hästar. 2021 vann de korta E3-finalen för ston på Gävletravet med Islay Mist Sisu (vann också Svensk Uppfödningslöpning).

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON

Publicerad den 30 augusti 2023. info@gavle.travsport.se