Visby 31 augusti

Oskar Kylin Blom var kungen på Visbytravets lunchtävlingar.


Stall Oskar Kylin Blom hade laddat rejält för lunchtävlingarna. Han blev också lunchens kung med hela fyra segrar. Ubiquarian Face (e. Joke Face) togs lugnt från start och från tredje utvändigt kunde Oskar gotta sig då man körde stenhårt flera gånger under loppet för att flera av konkurrenterna skulle hitta rätt position. Oskar kunde smyga med i rygg och när han attackerade på allvar var Ubiquarian Face helt överlägsen sista 300. Segertiden 13,1a/2620 var också ett nytt banrekord för femåriga och äldre hingstar/valacker. 30.000 kronor till Bloms Konsulting HB med flera (Oskar Kylin Blom). Åttonde starten, av totalt 74 starter i regi Oskar och den andra segern. Hanna Reiser är skötare. 

"Jag låg lite lågt innan tävlingarna. Jag trodde att Super Nice eller Maverick Dream skulle få bestämma i spets och att det skulle bli svårt att hinna fram. Det har varit lite problem med honom. Han har varit väldigt hingstig, men idag tyckte han att det var kul att tävla. Det är racing på Gotland och det kändes skönt att få spara speeden. I sista sväng var han riktigt på hugget", sade Oskar.

Kent´s Goodwill (e. Villiam) och Dino Cream (e. Creatine) var två fina spetsvinnare. Oskar fick bestämma tempot med båda utan att råka ut för några tryckare. Kent´s Goodwill var aldrig hotad på segertiden 15,0/2120 meter, 25.000 kronor till AB Kungsholmens Hästar som är uppfödare och ägare tillsammans med Per-Arne Zäll AB. Ellinor Roos är skötare.

Dino Cream var inte heller hon hotad i en snabb avslutning. Segertid 13,9/2120 meter via 12,5 sista 500. 30.000 kronor till Dinohyppus AB i Borlänge som är uppfödare och ägare. Lucas H Vikström är skötare. Två starter av totalt 19 i regi Oskar och två segrar. Tre segrar på V4:an av tre möjliga.

Asap Annie (e. Orecchietti) hamnade utvändigt ledaren för Oskar. Där satt han lugn utan att driva upp  tempot och första varvet efter måttliga 1.21. Ut på sista långsidan blev det bättre fart och efter en stark avslutning fick han ett säkert grepp sista biten. Segertid 17,4/2120 meter via 13,9 sista 1000 och underkant 1.12 sista 500. 25.000 kronor till Annie v.Krusenstierna som är uppfödare och ägare med Ellinor Roos som skötare och en fin dubbel för Ellinor.

"Hon var bra i debuten som femma på 16,9. Hon har överraskat i båda första starterna. Jag ville sitta lugn utvändigt ledaren, men 300 kvar var jag lite osäker på hur mycket ledaren hade kvar. Nu avgjorde hon på ett rejält sätt efter en vass avslutning", sade Oskar som fixade fyra segrar för första gången under en och samma tävlingsdag.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad den 31 augusti 2023. info@gavle.travsport.se