Solvalla 18 januari

Kalle Taxam och Ess Mahatma var två mycket fina vinnare i V86-spelet.


Kalle Taxam (e. Make it Happen) har i flera lopp svarat för starka insatser utan att räcka till seger. Nu från ett innerspår bakom bilen fick han ett perfekt smyglopp i tredje invändigt. 400 kvar fick han chansen att utmana och via fjärdespår 250 kvar avgjorde han på ett starkt sätt mot Feel The Benefit (tränare Fredrik Wallin) som skaffat sig greppet in på upploppet. Segertid 14,7a/2640 och 80.000 kronor till tränaren Rauno Pöllänen som också är ägare under namnet Rauno Pöllänen Stable AB med flera.

"Han var grym. Nu fick vi ett bra lopp och på förhand hade jag önskat ett lopp i rygg på ledaren eller i tredje invändigt. Nu löste det sig helt perfekt med lucka i sista sväng och jag hade mycket sparat. Det finns fortfarande en mycket bra utveckling i honom", sade Rauno.

Kalle Taxam 230118 mål.jpg

Oskar Kylin Blom prickade starten fint med Ess Mahatma (e. Maharajah) som från ett springspår i volten kunde ta hand om spets. Där fick han bestämma tempot till en säker seger i andra segern i den 21:a starten. Segertid 15,5/2140 meter och 80.000 kronor till Firma Stall Ess med Fredik Wallin som tränare och Ellen Bergström som skötare.

"Jag ville köra i ett bra tempo. Det kändes säkert hela vägen trots flera tryckare", sade Oskar.

Ess Mahatma 230118 mål.jpg

Mormor Västerbo Highness har också lämnat Västerbo Highflyer (5,1 miljoner) och Västerbo Loveboat (2,3 miljoner).

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON

Publicerad den 18 januari 2023. info@gavle.travsport.se