Caroline Jöhncke ny A-tränare på Gävletravet

Gävletravets senaste tillskott i proffstränarkåren har precis flyttat hit och haft en hel del att rodda med för att få ihop allt kring flytten, men hon är på glatt humör och ser verkligen fram emot ett nytt kapitel i karriären.


Jag har varit här i en vecka nu och hästarna verkar må bra”, säger Caroline Jöhncke när vi pratas vid andra fredagseftermiddagen i mars när solen lyser starkt från himlen.

I oktober köptes gården i Oppala som ligger en dryg mil ifrån Gävletravet längs gamla E4 och då fanns det bara två boxar. Sedan dess har det varit mycket jobb och bland annat har ett nytt stall byggts och det finns idag ytterligare tio boxar att tillgå.

Vi har ligghallar med utedrift också och totalt finns det utrymme för 15-20 hästar, vilket kommer passa min rörelse bra”.

Hur känns det då efter en vecka i Gästrikland?

Det känns jättekul och lite läskigt, men jag har en bra magkänsla. Hästarna gick ett ordentligt träningspass igår på bra sätt och det syns att de mår bra”.

Hur ser träningsmöjligheterna ut?

Det finns en slinga på 1,5 km och på den har vi gjort en rakbana på 500 meter. Framöver är tanken att det även ska byggas en sandbana. Vi har även tillgång till en stor ridbana”.

Du har haft B-tränarlicens sedan december 2015 innan du blev proffstränare 6 mars. Hur kom du in i travsporten?

Pappa har haft travhästar i proffsträning hela tiden. Jag själv har sysslat med hopphästar hela livet, men jag var med om en olycka och bröt benet 2016, vilket gjorde att jag inte kunde fortsätta rida, så vi fick sälja alla hopphästar utom en som vi har kvar. Vi hade rehab-hästar hemma hos oss och tack vare det blev jag mer involverad i våra travhästar. Jag utbildade mig mer och mer och förra året gick jag klart proffstränarkursen, på den vägen är det”.

Du har sju hästar i träning idag varav tre är ostartade, när kan vi se dem på tävlingsbanan?

Det är jättefina unghästar. De ska kvala snart och sedan siktar vi mot start. Av starthästarna är Ajusco den mest kände kanske efter V75-segern 2021, men han var inte bra i fjolårets starter och har haft problem. Han fick buköppnas, men tog sig samman innan han drabbades av hovproblem. Nu har han ridits i fyra månader och vi får se framöver hur det verkar. Av övriga är Chaebol en jättefin häst, även om hon kan vara lite vass, och Kawana är också en kapabel häst. Tanken är att de ska börja starta om inte en alltför lång framtid”.

Varmt välkommen till Gävletravet, Caroline!

Kontaktuppgifter Caroline:
Tfn: 070-227 73 35
Mail: c.johncke@telia.com
Facebook: Stall Caroline Jöhncke

MATHIAS GUSTAFSSON

Publicerad den 17 mars 2023. info@gavle.travsport.se