Rättvik 13 november

Två Gävlevinnare på V4:an bäddade för bra utdelning.


Två Gävletränade hästar på V4-spelet bäddade för bra utdelning för alla med fyra rätt. Valentin Prevost fick ett fint lopp i andra utvändigt med Justhewayouare (e. Andover Andover). 700 kvar attackerade Valentin och i en tuff slutstrid fick han greppet sista biten. Segertid 15,7a/2140. 25.000 kronor till Valentin som också är ägare.

Vi fick ett bra lopp och hon har visat fin form. Hon har en bra inställning. Hoppas att hennes första avkomma, Fläsk Bettan (e. Tumble Dust) får samma fina inställning”, sade Valentin.

Vincent Dana (e. Yarrah Boko) tog hand om spets för Claes Eskilsson. Han valde att släppa direkt ut på första långsidan och luckan kom in på upploppet där Vincent Dana var den starkaste sista biten även det i en tuff slutstrid. Segertid 15,5a/2140 och 25.000 kronor till uppfödaren och ägaren Stall Dana AB med Rikard Lindh som tränare. Vinnarodds: 39,34.

Golden Opportunity (e. One Too Many) gjorde årets blott sjätte start och hon svarade för ett mycket bra lopp för Troels Andersen. Efter startrusningen hamnade hon i femte utvändigt. Varvet kvar klarade Troels en störning med en galopperande konkurrent framför. 800 kvar var det långt fram till täten. Nu kunde han följa med i rygg på stallkompisen Myrsjös Timeout och Golden Opportunity höll farten mycket bra till seger. Segertid 14,8a/2140 via 13,5 sista varvet. 25.000 kronor till tränaren Liselotte Olsson som också är ägare tillsammans med Tony och Anita Olsson. Janina Glad är skötare. Första segern sedan september förra året på Gävletravet med Sune Hansen som har två segrar med Golden Opportunity och tre segrar med Troels.

Det kändes i provstarten att hon var tillbaka i bra skick. Hon är en bra häst i grunden och hon har visat fin styrka i flera starter”, sade Troels.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad måndag 13 november 2023. info@gavle.travsport.se