Solvalla 15 november

Fin stalldubbel till Fredrik Wallin.


Ilie de Touchyvon (e. Bilibili) fortsätter att övertyga i disciplinen monté. Jonathan Carre valde en försiktig inledning, men redan ut på första långsidan avancerade han och efter en pigg attack kunde han överta spets 1450 kvar. Sedan hade han allt under kontroll i en helt ohotad seger. Segertid 15,2a/2140 och fina 60.000 kronor till Stall Fredrik Wallin AB och Jonas Holgersson med Ellen Bergman som skötare. Ilie de Touchyvon har nu på sina första sex starter i monté fem segrar och ett andrapris och i prispengar 188.900 kronor. Fyra segrar med Jonathan och en seger med Nathalie Blom.

Hon är jättefin. Jag tog en lugn inledning innan jag attackerade och vi fick överta utan att det kostade några krafter. Jag hade tussarna kvar. Jag tror hon skulle kunna klara sig bra i Frankrike”, sade Jonathan.

Välstammade fyraåriga Jeannica (e. Ready Cash) började bra i träning hos Fredrik Wallin, men i de tre senaste starterna innan starten nu på Solvalla så har det inte fungerat. Fredrik har hela tiden sagt att hon känns mycket fin i träningen och att han förväntat sig en bra prestation. Åttondespår bakom bilen var inte det bästa på förhand, men efter tre strykningar (!) hade hon spår fem. Rikard N Skoglund hamnade utvändigt ledande spelfavoriten i första sväng och då såg det inte så bra ut. Rikard testade framåt och kunde, lite överraskande, överta spets 1450 kvar. Jeannica höll ett säkert grepp även om hon var lite orytmisk sista 100. Segertid 14,3a/2140 och 70.000 kronor till Stall Courant AB med Ellen Bergman som skötare. Vilken härlig kväll för Ellen! Grattis! Jeannica är lillasyster till Great Skills. Mormor Glide About har lämnat dubbla miljonärerna Oliver Kronos och Jacky Glide samt Treasure Kronos (4,9 miljoner) och i topp Very Kronos (7,3 miljoner).

Hon har väldigt bra kapacitet. Jag ville gärna ha rygg, men nu blev det inte så efter startrusningen. Hon var pigg och jag ville inte brottas med henne och det var därför jag testade för spets. När vi väl kom dit blev hon mycket lugnare. Hon blev lite rullig sista biten i sin ensamhet”, sade Rikard.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON

Publicerad onsdag 15 november 2023. info@gavle.travsport.se