Hagmyren 10 september

Amiral, Edlas Thunderbolt och Blue Jay tre fina spetsvinnare.


Italienfödde Amiral (e. Ready Cash) var i spets efter 200 meter för Håkan Wallberg. Där fick han bestämma i 16-tempo och han höll ett säkert grepp mot uppvaktande Kent´s Laddie/Johan Brandel. Segertid 15,3/2140 meter och 10.000 kronor till Firma Stall Hakkestadh. Andra segern på nio starter, av totalt 30, i regi Håkan och Lisa Grahn. 

"Det finns mycket kapacitet i den här killen, men det har varit mycket problem. Det här var en lämplig uppgift och han kändes fin hela vägen", sade Håkan.

I karriärens fjärde start var fyraårige Edlas Thunderbolt (e. Zola Boko) en vinnare för sin tränare Erik Lindegren. Från ett femtespår öppnade han stabilt och bra till spets. Efter lugna 19,7 första varvet fanns det gott om krafter kvar ut på slutvarvet. Segertid 17,9/2140 meter via 13,4 sista 500. 10.000 kronor till uppfödaren och ägaren L.Nilsfors Veterinär AB iVallentuna. Anna Mann och Albin Lindegren är skötare.

"Han kan mycket men det har strulat. Det är aktionen som spökat en del. Idag var han klart bättre och höll ihop aktionen hela vägen. Det var ett lämpligt lopp och han gick undan på ett fint sätt", sade Erik.

Blue Jay (e. Bird Parker) öppnade vasst från springspår för Fredrik Plassen till spets. Där såg hon väldigt gåvilligt ut och hon var helt överlägsen i karriärens tredje seger. Segertid 16,1/2140 meter och 10.000 kronor till familjen Frida, Björn och Christer Videll som är uppfödare, ägare och tränare. Blue Jay började karriären med två segrar på de tre första starterna och 107.000 kronor.

"Hon drog undan i sitt egna tempo. Jag tog fram pisken i sista sväng men den behövde jag inte använda. Det fanns krafter kvar", sade Fredrik.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad den 10 september 2023. info@gavle.travsport.se