Jägersro 3 september

Global Dancer vinnare i Derbystoet.


Global Dancer (e. Carat Williams) var en suverän vinnare i Derbystoet för Carl Johan Jepson. Efter en lugn inledning var han bra med i fjärde utvändigt. 700 kvar avancerade han och med rygg 500 kvar avslutade Global Dancer mycket starkt i spåren och hon fick ett säkert grepp sista biten. En strålande prestation. Segertid 12,1a/2140 via 11,2 sista varvet. Fina 2.000.000 kronor till ägarna Ofcourse KB och ytterligare en mycket fin framgång för stall Fredrik Wallin med Annsofie Bergfelt som skötare.

"Häftigt. Det är tryggt med Carl Johan i stora lopp", sade Fredrik.

"Hon är inte sämre än de andra. Nu kunde jag droppa ner henne i andraspår och vi fick en bra rygg halvvarvet kvar. Hon kändes stark och avgjorde på ett härligt sätt. Det här är jättestort för mig och jag är glad att få chansen med Fredriks hästar. Han och personalen jobbar stenhårt och extra kul när de får utdelning", sade Carl Johan.

Global Dancer 230903 målgång.jpg

Global Dancer, som blev utsedd till Årets Treåriga varmblod, Årets Sto och Årets Häst på Gävletravets travgala förra året, har visat en enorm utveckling. Hon vann ett försök till Stosprintern i Halmstad. I finalen blev det en galopp. Hon var tvåa i ett försök i Stochampionatet. Även där blev det galopp i finalen. Nu kvalade hon in som tvåa till Derbystoet efter en fin avslutning och nu fick hon vinna på ett strålande sätt. En stenhård dam som klarar alla distanser. Av tidigare vinnare i Derbystoet har vi Stefan Erlandsson som vann det första loppet som kördes 1991 med Charm Patricia. Rainer Ström var uppfödare, ägare och tränare och en, av tre amatörer genom tiderna, som vunnit loppet. 2002 segrade Eli Sea med Rauno Pöllänen som kusk.

Fredrik Wallin 230903 skålar champagne.jpg

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON

Publicerad den 3 september 2023. info@gavle.travsport.se