Rättvik 5 september

Seger för Jimmy Dahlman och Valentin Prevost.


Jimmy Dahlman har ett fint samarbete med Mikael Cedergren. I söndags 3 september var han en vinnare med General Godiva på Hagmyren som tränas och ägs av Mikael. Nu var han en vinnare med Herecomestheboom (e. Select Yankee) som från spets höll ett säkert grepp. Segertid 16,8a/2140 och 10.000 kronor till Mikael som uppfödare, ägare och tränare. Jaana Cedergren är skötare. Herecomestheboom var en lovande travare i början på karriären. Som treåring var han trea i ett uttagningslopp till E3 och i finalen grejade han ett sjättepris på tiden 12,3a/2140. Som fyraåring var han tvåa i Norrlands Grand Prix på Bollnäs bakom vinnande Great Skills.

"Det är en klasshäst i grund och botten som mött mycket tuffare motstånd i karriären. Nu kom han till start med två tredjepris på de senaste 13 starterna. Efter en halsoperation hoppas man att han ska kunna komma tillbaka. Nu fick jag köra sjukt sakta i spets efter en tuff inledning första 500. Han saknar lite fart i kroppen, men han stack undan till en mycket enkel seger", sade Jimmy.

Fyraårige Diomede Ama (e. Vivid Wise As) gjorde sin första start i regi Sybille Tinter och i karriärens femte start var han en vinnare för Valentin Prevost. Valentin kunde överta spets i första sväng sedan ledaren galopperat. Där fick han bestämma efter lugna 1.25/500 och 1.22,5/1000. In på upploppet stack han undan till en helt överlägsen seger. Segertid 19,3/2140 meter via 16,8 sista 1000 och 15 sista 500. 10.000 kronor till ägaren Gabriele Pohlmann i Tyskland.

"Nu hade vi lite tur i första sväng. Han gick undan på ett bra sätt när det blev körning ut på sista långsidan. Kapacitetsmässigt är det svårt att sia om. Nu fick vi bestämma i 1.20-tempo och det var ingen riktig värdemätare", sade Valentin.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad den 5 september 2023. info@gavle.travsport.se