Romme 8 september

Femte raka segern för fyraårige Borkvinn S.K.


Oskar Kylin Blom kom fint igenom från start med formstarke Borkvinn S.K. (e. Bork Odin) från bakspår bakom bilen. Från andra utvändigt kunde han vänta med attacken till 700 kvar och via utvändigt ledaren sista halvvarvet avgjorde Borkvinn S.K. på ett mycket säkert sätt. Femte raka segern och ett "staket" i resultatraden vilket inte många hästar klarar av. Segertid 28,6a/2640. 40.000 kronor till Epk Invest AB. Borkvinn S.K. har nu tjänat 170.000 kronor på sina fem raka segrar. Elvira Klingvall är skötare.

"Hade någon frågat mig för ett år sedan om han skulle ståta med fem raka segrar hade jag inte haft någon tro på detta. Jag visste att han skulle utvecklas till något bra, men inte fem raka. Från början tyckte jag att han var snabb, men han har nu visat fin styrka. Han kommer att bli bättre ju äldre han blir. Idag var det plus med autostart och ett bakspår. Nu fick vi ett perfekt smyglopp, men han avgjorde på ett bra sätt", sade Oskar.

Oskar har tidigare haft en häst med hela sex raka segrar. Antonio Tabac vann fem raka V75-segrar och den sjätte raka segern togs i ett storlopp i Wolvega.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad den 8 september 2023. info@gavle.travsport.se