Visby 14 september

Dubbelseger för Lucas H Vikström.


Tränaren Oskar Kylin Blom var själv i Boden för att tävla. Till Visby hade stallet fyra hästar till start och det var Lucas H Vikström som hade fått förtroendet. Lucas grejade en fin dubbelseger. Capital Gain C.C. (e. The Bank) fick en tuff inledning i spåren fram till spets 1200 kvar. Sedan blev det lite lugnare och han såg mycket bra ut i sista sväng. Nu blev det en stenhård slutstrid och ett målfoto fick avgöra. Andra raka segern och båda med Lucas som kusk. Segertid 13,8a/2120 och 30.000 kronor till Stall Asagården HB och Rolf Rapp med Johnny och Ing-Marie Persson som skötare. 

"Han blev lite skadad i maj månad  och sedan har det strulat lite. Nu är han fräsch och fin och formen är starkt på gång. Han blev lite bekväm i spets, men han svarade bra med häst utvändigt sista biten", sade Lucas som körde sina första lopp på Visbytravet.

Treåriga Bellfort (e. Fourth Dimension) var sjua i sin debut. Från ett andraspår i volten öppnade hon stablit och fint till spets för Lucas. Efter 15,3 första 500 kunde han sänka tempot till 1.20-1.21 innan det blev körning ut på sista långsidan. Bellfort höll ett säkert grepp. Segertid 18,7/2120 meter. 25.000 kronor till Quality Commerce Nordic AB i Örbyhus. Djordje Kojic är skötare. Bellfort är andra avkomman till Bell som tjänade 1,8 miljoner.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad den 14 september 2023. info@gavle.travsport.se