Bergsåker 23 april

Andra raka segern för Miss Chevy Neo. Bellfort ohotad vinnare efter ett fint smyglopp.


Miss Chevy Neo (e. Un Amour D´Haufor) har inlett årets säsong på bästa vis med två raka segrar. På hemmaplan avgjorde hon efter en vass avslutning. Nu från spets med Mats E Djuse. Mats hamnade bra till i andra utvändigt efter några galoppsteg i starten. Då valde han att avancera och via ett speedryck kunde han överta spets 1450 kvar. Miss Chevy Neo såg fin ut hela loppet och hon höll en säker längd hela upploppet. Segertid 15,6/2160 meter och 15.000 kronor till Easy KB med Dennis Palmqvist som tränare och Kristina Gust som skötare.

De ville se ett lopp i ryggar. Nu gick det så sakta och jag hade spelfavoriten i rygg vilket jag inte ville ha och dra fram. Det blev en annan taktik och det var skönt att det höll. Hon sträckte på sig väldigt bra när hon blev utmanad”, sade Mats.

Bellfort (e. Fourth Dimension) tog några galoppsteg i starten men hamnade ändå bra till i rygg på ledaren. Nu kom luckan 200 kvar och Bellfort avgjorde hur enkelt som helst för sin tränare Oskar Kylin Blom. Segertid 16,2/2140 meter via 14,5 sista 800. 35.000 kronor till Quality Commerce Nordic AB i Örbyhus. Sofia Knutsgård är skötare.

Hon kändes väldigt bra, men jag hade ändå loppet innan i tankarna. Då gav hon sig alldeles för lätt i spets. Nu löste det sig helt perfekt och jag kunde spara speeden”, sade Oskar.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad tisdag 23 april 2024. info@gavle.travsport.se