Bergsåker 4 april

King of Trotter en mycket fin debutvinnare för sin tränare Oskar Kylin Blom.


Välstammade treårige King of Trotter (e. Propulsion med Raja Mirchi som morfar som i sin tur är efter Viking Kronos) var en mycket fin debutvinnare för Oskar Kylin Blom. Han visade fin inställning när han från ett andraspår i volten öppnade stabilt och fint till spets. Efter lugna 20,7/500 och 20,8/1000 blev det bättre fart ut på slutrundan. Oskar hade allt under kontroll och in på upploppet fick King of Trotter sträcka ut till en helt överlägsen seger. Segertid 17,1/2140 meter via 13,8 sista varvet och vassa 11 sista halvvarvet. 50.000 kronor till Easy KB som är uppfödare och ägare. Hanna Reiser är skötare. King of Trotter är första avkomman till Calamara´s Girl som tjänade 1,8 miljoner. Bland hennes många fina segrar var prismässigt segern i E3 finalen för ston på Romme den största i Svante Båths träning. Hon avslutade karriären i Oskars träning med att vinna två montélopp med Emilia Leo. Mormor Calamara Donna tjänade 5,4 miljoner.

Jag var lite nervös inför debuten. Jag vet att det är en mycket bra häst med en väldigt bra mentalitet, men han visar det inte alla gånger. Nu fick han sträcka ut lite sista 200 så han vet var mållinjen ligger. Han har alla förutsättningar för att klara sig bra framöver”, sade Oskar.

Drygt en kvart innan segerloppet kunde Oskar kolla in stallets fyraårige Praetorian Zon som visade fin form på Solvalla med Ulf Ohlsson i sulkyn. Från tredje utvändigt avslutade han mycket bra till andrapriset på tiden 16,5/2140 meter och 20.000 kronor i sin fjärde start. Han är fjärde avkomman till Berlock som var en vinnare i E3 Consolation på Gävletravet 2012 på tiden 12,7a/1609.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad onsdag 3 april 2024. info@gavle.travsport.se