Hagmyren 1 april

Felicia Molin en vinnare. For Pleasure Only säker spetsvinnare. Pelas Santhos fin montévinnare.


Aprilia Zoot (e. Oasis Bi) var en mycket säker spetsvinnare för Felicia Molin i det första försöket i Glada Hudiks Ungdomsserie. Från ett femtespår i volten prickade Felicia starten helt perfekt och i spets var Aprilia Zoot ohotad. Segertid 16,6/2140 meter och 25.000 kronor. JJ Trotting HB i Grisslehamn är uppfödare och ägare med Jenny Hansen som tränare och Jens Ekstam som skötare.

Hon var jätteloj i provstarten och hon har tidigare haft lite svårt med snäva spår. Nu skötte hon sig helt perfekt och det var bara att åka med. Hon springer lite i sin egen värld”, sade Felicia.

Fyraåriga For Pleasure Only (e. Chocolatier) var ohotad i spets i sin årsdebut för Mats E Djuse. En fin comeback i första starten sedan juni månad förra året. Då blev det ett sjättepris. Nu fick Mats bestämma hela vägen och det fanns krafter kvar. Segertid 18,2/2140 meter och 20.000 kronor. Stall Segerhuva är ägare med Fredrik Wallin som tränare. For Pleasure Only är fjärde avkomman till VästerboMakeMyDay. Mormor är Västerbo Daylight (6,3 miljoner).

Pelas Santhos (e. Quite Easy U.S.) klarade tre omstarter på ett bra sätt för Christina A Hande i det femte försöket i Gävleborgs Montéserie. Pelas Santhos var i spets direkt och sedan svarade han alla attacker på ett strålande sätt i sin första start i monté. Segertid 15,6/1640 meter. 20.000 kronor till Pernilla Söderborg och Patrick Hillberg som är uppfödare, ägare och tränare.

Han var mycket bra. Det var hårt tryck hela vägen och han försvarade sig på ett utmärkt vis”, sade Christina.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad måndag 1 april 2024. info@gavle.travsport.se