Romme 28 april

Dubbelseger för Linus Lönn. Fyra kvinnliga körsvenner, Frida Asplund, Linnéa Alsén, Madelene Johansson och Erika Åsblom, fick också segerdefilera.


Linus Lönn grejade en fin dubbelseger. Först ut av vinnarna var Mr Storm (e. Conny Nobell) som från spets grejade karriärens första seger i den elfte starten. Segertid 17,8/2160 meter och 10.000 kronor. Maria Mårtenskog är tränare och ägare samt uppfödare tillsammans med Ewa Gustafsson. Priser och hederstäcke från Västerbo Stuteri till alla vinnare under dagen.

Jag körde ett provlopp förra året på Bollnäs med honom och han var då rapp i benen. Nu var det läge för spets och det kändes lugnt hela vägen”, sade Linus.

Lucky Charm (e. Un Mec D`Heripre 13,9 miljoner) var en lite överraskande vinnare för spelarna. Linus laddade ut på sista långsidan från fjärde utvändigt och via andra utvändigt genom sista sväng kunde han avgöra en tät slutstrid. Segertid 17,9a/2140 och 10.000 kronor. Veronica Sundberg är tränare och ägare. Lucky Charm är åttonde avkomman till Lady Brick som också lämnat Caballion 4,7 miljoner.

Jag hade kollat lite i lopparkivet och insåg att med ett felfritt lopp borde hon kunna vara med i striden. Hon har haft det svårt i kurvorna. När jag drog norska gasen på baksidan fick jag ett bra svar”, sade Linus.

Fjärde utvändigt var samma segerrecept för Mery Bolden (e. Mellby Viking). Frida Asplund kunde smyga med i ryggar och hon var den starkaste till slut. Segertid 17,8a/2140 och 10.000 kronor. Första segern i den åttonde starten för tränaren och ägaren Sven-Erik S Karlsson. Tidigare två segrar för tränaren Kristofer Jansson.

Jag har kört henne flera starter och hon gör alltid sitt bästa. Hon är väldigt ärlig. Nu fick vi bra ryggar men jag var lite osäker på om vi skulle hinna fram”, sade Frida.

Jaguar C.Boko (e. Yield Boko) var ytterligare en vinnare från fjärde utvändigt på det lite tungsprungna banunderlaget. Det bet bra när Linnéa Alsén laddade framåt 700 kvar och Jaguar C.Boko avgjorde väldigt enkelt. Segertid 15,0a/2140 och 10.000 kronor till familjehästen Alsén där Camilla också är uppfödare tillsammans med Boko Stables. Jaguar C.Boko är tredje avkomman till Twins Vilda som också lämnat Wild Love 5,2 miljoner.

Han är jättesnäll och en riktig kompis. Han behöver poäng för pappa vill gärna vara med i speedracet på Gävle nästa tävlingsdag. Jag vet att han går hela vägen in i mål. Jag trivs bra hos Daniel Redén och det är stora omkastningar. Igår V75 på Örebro där min passhäst S.I.P. var tvåa på ett mycket fint sätt till breddlopp dagen efter”, sade Linnéa som var en vinnare med Jaguar C.Boko 26 juli 2021 på Rättvik.

Läckra Lizzie (e. Bork Odin) har visat bra fart men oftast galopperat bort sig. Nu fick hon ett fint lopp i rygg på ledaren som slutade tävla ut på sista långsidan och via spets 600 kvar höll hon ett säkert grepp för Madelene Johansson. Segertid 37,0/1640 meter och 10.000 kronor. En familjehäst med Robert Wilhelmsson och ägaren och skötaren Therese Wilhelmsson. Anders Pålerfält är uppfödare. En fin årsdebut och första segern i sjunde starten.

Hon kan mycket men är väldigt omogen. Nu körde vi med halvstängt huvudlag och hon blev väldigt lat. Hon har tränat på hemma och hade bara fått ett banjobb inför årsdebuten”, sade Madelene.

Ett fint lopp i rygg på ledaren fick också Rickard Tabac (e. Järvsö Tore) för sin tränare och ägare Erika Åsblom. När ledande Björnli Ada/Madelene Johansson galopperade 600 kvar kunde Erika överta spets och sedan höll hon greppet hela vägen mot Björnli Ada som kom tillbaka på ett bra sätt. Segertid 31,2/1660 meter och 10.000 kronor. Gerth-Ove Karlsson är uppfödare.

Det finns kapacitet i honom men han är väldigt bekväm. Han gör det bra när han väl vill springa och han svarar bra på häst. Nu hade vi lite tur när ledaren galopperade”, sade Erika.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad söndag 28 april 2024. info@gavle.travsport.se