Solvalla 24 april

Andra raka segern för härlige Edelweiss som fortsätter att övertyga.


Efter en mycket fin årsdebut på hemmaplan var Edelweiss (e. Panne de Moteur) återigen en mycket fin vinnare i ett försök i Solvallaserien med final på Solvalla 15 maj. I årsdebuten var det från spets på tiden 13,2a/2140. Nu var det voltstart och Edelweiss öppnade bra och kunde överta spets efter 400 meter efter en vass första sväng med press. Efter 10,8/500 kunde Rikard N Skoglund dämpa tempot till 15,1 första varvet. Ut på sista varvet blev det rejäl körning och Edelweiss fick stenhård press. 600 kvar såg det lite svårt ut, men han kom tillbaka och avgjorde på ett säkert sätt efter en stark avslutning. Segertid 13,3/2140 meter via 1.12 sista varvet och fina 80.000 kronor till tränaren och ägaren Stefan Hofling. Edelweiss har inlett årets säsong på ett mycket starkt sätt.

Det blev ett rivigt lopp. Att vi kunde greja spets blev väldigt avgörande. Nu fick jag köra rejält i första sväng för att kunna överta och det kostade krafter. Han tar det lugnt i loppet och han var inte riktigt med när det blev en rejäl tempoökning på sista långsidan. Det såg kanske ut som att han var slagen. Det är en fantastiskt fin häst”, sade Rikard.

Idag fick han jobba för segern. Han ser så liten ut mot de övriga. Nu visade han återigen sitt fina löphuvud som stenhårt pressad hela sista varvet. Säsongen har börjat bra men jag tar ett lopp i taget”, sade Stefan.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON

Publicerad onsdag 24 april 2024. info@gavle.travsport.se