Bergsåker 7 februari

D.Day Zet avgjorde på ett säkert sätt efter ett fint smyglopp.


D.Day Zet (e. Trixton) har sett fin ut i flera starter utan seger. Nu fick han ett perfekt smyglopp i rygg på ledaren för Marika Eriksson. Loppet kördes i ett tufft tempo och det var hästarna på innerspår som klarade sig bäst. Marika kunde smyga med och det syntes tidigt att luckan skulle komma. I sista sväng attackerade hon och D.Day Zet avgjorde på ett mycket fint sätt. Segertid 14,0a/2140 via vassa 12,2 sista varvet och 30.000 kronor. Åke Eriksson är tränare och ägare tillsammans med Firma Backes Häst&Service. Pia Eriksson är skötare.

Det löste sig helt perfekt. Han är snabb bakom bilen och det var bra att släppa spets. I sista sväng tänkte jag att nu jäklar grejar vi detta. Det var min första seger åt pappa. Det tog bara 20 år...” sade Marika.

D.Day Zet är en fint stammad häst. Han är andra avkomman till Twigs Tiffany 1,2 miljoner som var trea i Svenska-TravOaks och en V75-vinnare på Gävletravet i Silverdivisionen. På mödernet är det Lars Lindh och Eva Skantz uppfödningar. Twigs Tiffany, Twigs Likepine och Twigs Nissan Road samt Restles Wheals som de ägde.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad onsdag 7 februari 2024. info@gavle.travsport.se