Romme 2 februari

Supercharged och Global Education två mycket fina vinnare.


Treårige Supercharged (e. Tobin Kronos) har inlett karriären på ett fint sätt för sin tränare Erik Lindegren. I debuten blev det ett tredjepris på Solvalla efter ett lopp i rygg på ledaren. Nu öppnade han mycket bra från springspår och Erik satt i spets direkt. Där fick han bestämma tempot till en ohotad seger efter en snabb avslutning. Segertid 17,2/2140 meter via vassa 1.12 sista 500. 40.000 kronor till uppfödaren och ägaren Thomas Fliesberg från Storvreta. Albin Lindegren är skötare.

Han är kvick i benen och från spets denna gång ville jag köra där. På Solvalla släppte jag spets, men denna gång såg det lite bättre ut. Han är travsäker och lättplacerad. Nu var det lugna gatan hela vägen”, sade Erik.

Supercharged är hittills enda avkomman till Alvena Ulvea som vann ett lopp på 27 starter. Den gången hon vann var Jimmy Dahlman kusk.

Global Education (e. Express Bourbon) började karriären med två raka segrar. Nu var han en vinnare igen efter flera bra prestationer utan seger. Från femte utvändigt avancerade Emilia Leo varvet kvar och via en härlig svepning på sista långsidan och spets i sista sväng var han helt ohotad. Segertid 15,9a/2140 via 14,3 sista 1000 och 13,5 sista 500. 35.000 kronor till Stall Fredrik Wallin AB med Fredrik som tränare. Bakom vinnaren visade Ares Face att formen år klart på gång som tvåa i mål och långt före tredje hästen.

Sista 700 var häftigt. Jag har sett honom tidigare och han kom från en bra prestation som tvåa på Gävle. Det kändes som att alla andra stod still när jag lyfte ut honom i fjärdespår 600 kvar. Man blir glad att köra en så fin häst”, sade Emilia.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad fredag 2 februari 2024. info@gavle.travsport.se