Romme 9 februari

Tre Gävlevinnare på V65-spelet.


Beluga Launcher, Solkattens Queen och Enge Eros var tre fina Gävlevinnare och de båda sistnämnda höjde värdet på V65 rejält.

Beluga Launcher (e. S.J´s Caviar) fick ett fint smyglopp i tredje invändigt för sin tränare Olle Alsén. 850 kvar kunde han glida ut i tredje utvändigt och via tredjespår i sista sväng kunde hon avgöra efter en vass avslutning. Segertid 16,9/2160 meter via 13,4 sista 1000. 30.000 kronor till Launcher AB som är uppfödare och ägare. Annie Skoglund är skötare.

Det är en fantastisk fin häst som jag haft stora förväntningar på. Nu har det inte fungerat i spets i två starter och tanken var att köra ett smyglopp. Det var ett alldeles för lågt tempo och det var starkt att hinna fram. Nu kämpade hon hela vägen. Jag är tacksam mot ägarna som varit mig trogen i 20 år. För tillfället har jag fyra Launcherhästar”, sade Olle.

Solkattens Queen (e. Zola Boko) gjorde sin tredje start för familjen Andreas Jernkvist. Efter ett fint lopp i rygg på ledande Rocket Blaster som drog undan i ett högt tempo (10,3/500 och 12,0/1000) kunde hon avgöra på ett mycket bra sätt för Kaj Widell. Kaj kunde vänta till sista sväng innan han attackerade ledaren och Solkattens Queen höll farten strålande. Segertid nya rekordet 13,8a/1640 och 30.000 kronor. Hästen kom i deras ägo 28 oktober förra året. Anna och Axel är skötare.

Det har varit en jobbig tid sedan far gick bort för ett år sedan. Jag tänkte lägga av med hästar, men mamma ville att vi skulle prova igen. Vi hade några att kolla på och det blev Solkattens Queen som vi fick leasa. Hon har varit fin hela tiden efter ett fint kvallopp och det här var en fin present och ett kvitto på ett det fungerar träningsmässigt”, sade en rörd Andreas.

Härlige fuxen Enge Eros (e. Love You) såg fin ut i årsdebuten som tvåa efter en fin avslutning på Bergsåker. Nu var det den ”gamla” Enge Eros igen. Han är känd som en mycket bra avslutare när formen sitter där. Efter en lugn inledning hamnade han i femte/sjätte utvändigt 1300 kvar och varvet kvar satt han som sista häst för Mika Forss. Det var långt fram 700 kvar när han attackerade i tredjespår. Via en strålande avslutning fick han ett säkert grepp sista biten. Det ska inte kunna gå. Segertid 15,3a/2640 via 14,4 sista 2000, 12,5 sista 1000 och 10,9 sista 800. 30.000 kronor till tränaren och ägaren Lars-Ove Forslund med Peter Eriksson som delägare. Leif Eriksson är skötare. Enge Eros närmar sig miljonen i inkörda pengar. Efter seger för Sokattens Queen och Enge Eros ökade värdet på V65 från 282 kronor till 20.049 kronor.

Det har strulat lite, men nu är han tillbaka i sitt gamla jag”, sade Lars-Ove.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad fredag 9 februari 2024. info@gavle.travsport.se