Solvalla 3 februari

Donatello Face en vinnare i Margaretas Tidiga Unghästserie med 300.000 kronor till vinnaren.


Donatello Face (e. Brilliantissime med Muscle Hill som morfar) avslutade tvååringssäsongen med seger i Norrlands Elitseries final med 150.000 kronor till vinnaren på Bergsåker. Inledningen på treåringssäsongen började på bästa sätt med seger i Margaretas Tidiga Unghästserie med fina 300.000 kronor till vinnaren. Mats E Djuse körde ett perfekt smyglopp. Först i tredje invändigt innan han på slutvarvet kunde glida ut i andra utvändigt och bra rygg i loppets favorit. Donatello Face avslutade vasst till seger efter en snabb avslutning. Segertid 16,4a/2140 via 13,6 sista 800 och 11,5 sista 400. Oskar Kylin Blom är tränare och ägare tillsammans med Bloms Konsulting HB med flera. Ida Hedlund är skötare. Donatello Face har nu på sina första fem starter tjänat 503.000 kronor.

En jättefin häst. Jag har sett honom från sidan tidigare. Nu kunde vi smyga med i rygg på favoriten. Det enda som oroade var att han hängde lite högertöm in på upploppet. Nu visade han en väldigt fin inställning”, sade Mats.

Mormorsmor Kalmie Melody lämnade Joke Face 7,2 miljoner.

Fredrik Wallin-tränade fyraårige Maserati Hall (e. Twister Bi) var också han med i ett lopp i Margaretas Tidiga Unghästserie. Från tredje utvändigt fick han göra grovjobbet sista halvvarvet i tredjespår utan rygg för Björn Goop. Han höll farten mycket bra men kunde inte svara Bear High som liftat med i rygg hela vägen. Maserati Hall travade 14,3a/2140 och tjänade 150.000 kronor. Ägare är Establo Victor AB.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON

Publicerad lördag 3 februari 2024. info@gavle.travsport.se