Romme 21 januari

Andra raka segern för Elysia. Första tränarsegern för Alexandra Johansson.


Elysia (e. Executive Caviar) har inlett årets säsong på bästa vis med två raka segrar. Mats E Djuse laddade från start och efter en vass inledning var Elysia i spets in i första sväng. Sedan fick Mats bestämma tempot till en säker seger efter snabba 12 sista 500. Segertid 14,6a/1640 och 40.000 kronor. Ägare är Mkah Racing Stable HB med Oskar Kylin Blom som tränare och Ronja Wahlund som skötare.

Det var spets eller ett rygglopp som gällde. Det kändes att hon var snabb och väl i spets hade jag bra koll på övriga”, sade Mats.

Ygritte (e. Spikeld) var en fin spetsvinnare i karriärens första seger i den fjärde starten. Från ett tillägg öppnade hon stabilt och fint och Rikard N Skoglund kunde överta spets i första sväng. Hon fick lite småtryck hela vägen och när värsta hotet galopperade cirka 140 kvar var Ygritte helt ohotad. Segertid 37,4/2160 meter och 30.000 kronor till tränaren och ägaren Alexandra Johansson i Runhällen.

En väldigt fin häst där vi gjorde lite justeringar med check-remmen innan loppet. Jag hann inte värma själv då vi fick problem med bilen. Hon kändes fin hela vägen och visade fin uppfattning”, sade Rikard.

Det här var väldigt överraskande. Första segern för både häst och tränare i den fjärde starten. Det var något jag inte hade kunnat drömma om. Jag köpte hästen för två år sedan efter att förra ägaren tipsat mig. Jag hade innan dess inget intresse för travsporten. Hon var tjock och otränad när jag började med henne och sedan har det bara rullat på”, sade Alexandra som till vardags är bonde.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad söndag 21 januari 2024. info@gavle.travsport.se