Gävle 4 juli

Erik Lindgren och Oskar Kylin Blom två hemmatränare med seger. Tre segrar för Per Lennartsson och två segrar för Kim Eriksson. Tio lopp och samtliga vinnare från spets.


Treåriga, ett av två ston i loppet, Storma (e. Explosive Matter) grejade ett femtepris i debuten. Nu var hon en vinnare för Erik Lindgren. Från sjundespår i volten öppnade hon kvickt till spets och där fick Erik bestämma tempot. Det såg ut att bli tufft mot Orel Boko/Oskar Kylin Blom in i sista sväng då Orel Boko tappade rytmen och bröt ut för att sedan galoppera 250 kvar. Segertid 18,0/2140 meter och 25.000 kronor. Ägare och skötare är Frida Videll och uppfödare med tränaren Björn Videll.

Hon hade problem med tänderna i debuten. Hon var kvick ut även då och det var spets som gällde. Oskar kon snabbt med sin häst och vi hade lite tur att han bröt ut och galopperade”, sade Erik.

Oskar fick sin revansch med Lets Be Lawless (e. Tobin Kronos) som i spets var helt ohotad. Segertid 14,9/2140 meter. 10.000 kronor till tränaren och ägaren Malin Wrigman.

Han blev lite väl pigg i spets men jag lät honom kuta på. En jättefin och lättkörd häst. Jag har sett honom på Solvalla i tidigare starter och det var första gången jag körde honom. Malin kan sitt jobb som tidigare skötare till Maharajah”, sade Oskar.

Per Lennartsson hade en fin eftermiddag med hela tre segrar. Först ut var Global Divider (e. S.J.´s Caviar) som från spets i första sväng tågade undan till en säker seger. Segertid 12,9a/1640. 25.000 kronor till Malin och Magnus Elfvén. Lars Wikström är tränare.

Global Divider var loppets spelfavorit och det var också Mr Reddington (e. Tobin Kronos) som på förhand hade en mycket bra uppgift. Per var i spets efter körda halvvarvet, 11,9/500, och sedan hade han allt under kontroll. Segertid 15,4a/2140 och 25.000 kronor. Stall Tipp Topp HB med flera är ägare och uppfödare tillsammans med Jörgen S Eriksson. Katja Melkko är tränare med Janina Saronen som skötare.

Tredje dagssegern för Per togs med Timotejs Märta (e. S.J.´s Caviar) som från spets i första sväng var helt ohotad, 11,3/500, och snabba 11,8 sista halvvarvet. Segertid 13,7a/1640 och 25.000 kronor. Ägare är TNR TRAV KB i Heby med Stellan Tidelius som tränare och Catrin Nilsson som skötare.

Kim Eriksson är inte så ofta och gästar Gävletravet. Nu hade han två bra körningar och han grejade också en dubbelseger. Huit (e. Pascia Lest) såg mycket fin ut i spets och i sista sväng såg han helt oslagbar ut. Nu blev han lite ensam och tappade farten och det blev till sist ett målfoto mot Västerbo Ajax/Tomas Pettersson som närmade sig hastigt sista biten. Segertid 14,7a/2640 och 25.000 kronor. Ägare är Alfons Müller och Sabine Jackson med Klaus Kern som tränare och Sonja Tinter som skötare.

Kim var offensiv med treåriga Global Fine Dining (e. S.J.´s Caviar) som kom från en mycket fin debutseger utvändigt ledaren. Nu tryckte han på rejält ut på första långsidan mot ledande Ebbot Rice/Linus Lönn som också var en debutvinnare. 1500 kvar var Kim i spets och sedan blev det en fin kamp mot Ebbot Rice som utmanade hela upploppet. Två mycket fina prestationer och två treåringar att lägga på minnet. Segertid 16,7/2140 meter och 40.000 kronor. Ägare är Of Course KB i Kovland med Viktor Lyck som tränare och My Eriksson som skötare.

Från spets och under lite press hela vägen höll Augustus Woodland (e. Centurion A.T.M.) greppet för sin tränare och ägare Jonas Bergdahl. Segertid 15,7a/2140 och 25.000 kronor. Molly Bergdahl är skötare. Odens Riff/Mattias Hansson har sett fin ut i flera starter och han svarade återigen för ett mycket bra lopp som tvåa utvändigt ledaren. Han är verkligen värd en seger.

Eftermiddagens mest överlägsne vinnare var fyraårige norskfödde Hövdingen (e. Bork Odin) som efter 400 meter var i spets för sin ägare och tränare Ola Åsebö. De som försökte ta upp jakten, B.W.Birger och Palmesus, galopperade bort sig sista halvvarvet. Segertid 31,3/2140 meter och 25.000 kronor. Janika Hägman är skötare.

Dagens andra kallblodslopp till norskfödde Grude Enok (e. Moe Odin) som i spets 1400 kvar höll greppet för Jimmy Jonsson mot mycket bra avslutande Klack Vilmer/Oskar Kylin Blom. Segertid 30,9a/2140 och 25.000 kronor. Ägare är Hove & Slettebö As i Norge med Öystein Tjomsland som tränare.

Ponnyloppet Stall Fredrik Wallin till treårige, enda treåringen i loppet, Zonnic (e. Zlatan Nick med Fantom som morfar). Efter en kort galopp i första sväng kunde Emma Åberg ta över kommandot ut på slutvarvet. Det såg bra ut hela vägen och han svarade fint mot Fiorella/Selma Bengtsson som avslutade starkt sista halvvarvet. Segertid 2.21,2/1660 meter via 2.18,5 sista varvet. Emma är också ägare. Zonnic har börjat bra med två segrar på sina första tre starter. Emma var en vinnare på Gävletravet 7 juni med Dante C.C. På årets första 14 starter har det blivit sju segrar för Emma. Strålande!

Tredje loppet i Babyraceserien för kallblod till Bäcklös Maja (e. Bäcklös Uriel) och Nicklas Blom. Idealtiden var 2.05.0 Bäcklös Maja travade 2.05,2/2160 meter. Tidigare vinnare har varit Oddfax och Klack Hanna.

Foto: CHRISTER NORIN

Text: J-E GUSTAFSSON

Publicerad fredag 5 juli 2024. info@gavle.travsport.se