Lindesberg 3 juli

Toppy en mycket fin vinnare i ett försök i Diamantstoet för Oskar Kylin Blom.


Från ett tiondespår bakom bilen hamnade Oskar Kylin Blom bra till i andra utvändigt med Toppy (e. Brioni med Varenne som morfar) yngst som en av fyra fyraåringar i loppet. Han fick ett mycket bra lopp och kunde smyga med ända fram till upploppet där Toppy hade bästa krafterna sista biten i en tät slutstrid mot de båda spelfavoriterna Queen of The Night och Relevant Stride. Segertid 14,2/2140 meter via 12,3 sista varvet. Fina 150.000 kronor till Easy KB där Claire Jansson är delägare och firade sin 87-årsdag på Lindesberg med seger!

Toppy är tredje avkomman till Jobi som också lämnat Sandokan (855.000 kronor). Längre tillbaka på mödernet återfinns Pillow Talk som lämnade Super Bowl (38 segrar på 51 starter, som i sin tur lämnat 67 miljonärer med Napoletano i topp med 13,6 miljoner).

Hon har visat fin form men att tro på seger var lite svårt med tanke på motståndet. Nu blev allt som det skulle. Helt perfekt. Nu kunde jag spara speeden till 200 kvar och då är hon mycket effektiv. Det var bara karriärens andra seger men hon gjorde många bra lopp förra året mot flera bra hästar i kulltoppen”, sade Oskar och nu väntar final på Solvalla 14 augusti.

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON

Publicerad onsdag 3 juli 2024. info@gavle.travsport.se