Solänget 10 juli

Dino Cream mycket fin vinnare i ett försök i Diamantstoet.


Oskar Kylin Blom hade sex hästar från stallet till start under kvällen och det blev seger för Dino Cream (e. Creatine) i det sjunde försöket i Diamantstoet med final på Solvalla 14 augusti. Oskar körde själv Asap Annie som galopperade bort sig strax efter start. Ulf Ohlsson fick chansen med Dino Cream och han prickade starten perfekt från springspår på tillägg och var i spets efter 160 meter! En mycket vass inledning som bäddade för ett segerlopp. I spets fick Ulf bestämma tempot och Dino Cream stack undan till en helt ohotad seger. Segertid nya rekordet 13,9/2160 meter och fina 150.000 kronor. Dinohyppus AB i Borlänge är uppfödare och ägare med Lucas H Vikström som skötare. Dino Cream har visat fin form hela året med hela nio starter, av hittills elva starter i år, på V75. Hon inledde säsongen på bästa vis med seger i V75 på Romme 6 januari.

Det blev en pangträff från start. Nu var det dubbla springband och har man otur kan man hamna illa till. Oskar tyckte att hon gick ned i klass och hon kändes jättebra hela vägen. Det blev en ganska enkel seger”, sade Ulf Ohlsson.

Längre tillbaka på mödernet återfinns Iscia, uppfödare Hans Liljedahl i Vaxholm, som lämnade Tullamore Dew (född 1986 i topp med 1,4 miljoner). Bland flera fina travare lämnade hon också Gävlebekanta Nibs Ring (född 1970 som tog 37 segrar) och Spiro (född 1971 som tog 20 segrar).

Foto: TR BILD

Text: J-E GUSTAFSSON

Publicerad onsdag 10 juli 2024. info@gavle.travsport.se