Hagmyren 3 juni

Fjärde raka segern för härliga Miss Chevy Neo. Karriärens första seger för Toppy i en imponerade avslutning.


Miss Chevy Neo (e. Un Amour d´Haufor) har sett mycket fin ut i sina tre raka segrar. Nu grejade hon årets fjärde raka seger återigen på ett mycket stark sätt och denna gång i monté. Satu Liitiäinen hamnade bra till i andra utvändigt från ett tillägg. Det var dock långt fram 700 kvar till ledaren när hon attackerade. Miss Chevy Neo tog in hela tiden och mitt på upploppet hade Satu skaffat sig greppet efter en fin avslutning. Segertid 14,7/1640 meter via 13 sista varvet och 20.000 kronor. Ägare är Easy KB med Dennis Palmqvist som tränare och Kristina Gust som skötare.

Fyraråiga Toppy (e. Brioni med Varenne som morfar) imponerade i karriärens första seger för sin tränare Oskar Kylin Blom. Oskar hamnade illa till i tredjespår i startrusningen från ett tillägg och ut på första långsidan var han med i sjätte utvändigt. 1100 kvar kunde han följa med i rygg i tredjespår och i sista sväng kom han ned en kort bit i tredje utvändigt innan han återigen attackerade 300 kvar. Toppy avgjorde på ett mycket fint sätt efter en stark avslutning. Segertid nya rekordet 14,7/2160 meter via 12,3 sista varvet och 30.000 kronor till Easy KB med Petra Lindberg som skötare. Toppy är tredje avkomman till Jobi som också lämnat Sandokan.

Hon har gjort väldigt många bra lopp utan att få vinna. Hon var med i KriterieOaksrevanschen mot flera tuffa konkurrenter. Hon är bäst i ryggar och nu hittade vi ned i någorlunda bra position även om det såg mörkt ut första biten. Det här var hon värd”, sade Oskar.

Hon är kapabel men samtidigt lite hetsig. Hon har svårt att koppla av”, sade skötaren Petra.

J-E GUSTAFSSON

 

Publicerad måndag 3 juni 2024. info@gavle.travsport.se