Solvalla 9 juni

Fin stalldubbel till Kristofer Jansson.


Önas Ramone (e. Nuncio) och Princessup (e. Uncle Lasse) var två fina spetsvinnare och en fin dag för tränaren Kristofer Jansson och skötaren Nora Jansson. Med bara tre hästar på startvolten tog Noa Reldén enkelt hand om spets med Önas Ramone som han fick bestämma tempot hela vägen till en säker seger. Segertid 16,4/2140 meter och 10.000 kronor. Ägare är Jrj Stables HB.

Det är coolt att vinna på Solvalla. Det har gått väldigt bra för mig och jag har fått köra flera fina hästar. Hon kändes bra i sista sväng och jag hade mycket att åka med”, sade Noa, hemmabana Kalmar, som nu segrat tio gånger och har segrar på alla de tre storbanorna Solvalla, Åby och Jägersro.

Princessup öppnade kvickt bakom bilen för Alice Molin och trots lite småpress på vägen stack hon undan till karriärens första seger i den 14:e starten. Segertid 15,7a/2140 och 10.000 kronor till Easy KB. Mormor Royal Magic lämnade många fin travare med Straightup i topp med 5,7 miljoner som tränades av Stefan Melander.

Hon var jättebra. Hon springer lite i sin egen värld. Innan loppet fick jag veta att det är bäst om hon får sköta sig själv. Nu kändes hon jättefin hela vägen och jag var aldrig orolig”, sade Alice.

Önas Ramone och Princessup var vinnarna i lopp ett och lopp sju. Förra året, 15 april på Rättvik, hade Kristofer Jansson också en stalldubbel med G.A.Spencie och G.K.Xit. De vann lopp ett och lopp sju.

J-E GUSTAFSSON

 

Publicerad söndag 9 juni 2024. info@gavle.travsport.se