Bollnäs 6 maj

Seger för Wilander/Håkan Wallberg, Wake Me Cheri/Erik Lindegren, Björnli Ada/Madelene Johansson och Timotejs Klave/Stefan Hofling.


I karriärens tredje start var treårige Wilander (e. Call Me Keeper 7,5 miljoner) en fin vinnare för Håkan Wallberg. Han öppnade stabilt och fint från ett andraspår i volten till spets och där fick Håkan bestämma tempot till en säker seger på ett klart förbättrat vis. Segertid 17,7/2140 meter och 10.000 kronor. Håkan är ägare tillsammans med Lisa Grahn. Vinnarodds: 33,70.

Han har inte varit med i matchen i de två första starterna. Hemma är han jättestark i jobben. Hoppas att det släpper nu”, sade Håkan.

Wilander är tredje avkomman till Debora Sund som var en vinnare i karriärens femte start på Gävletravet. Han är också den andra vinnaren av hittills sju startande till Call Me Keeper som hade en mycket fin karriär med sex raka segrar från debuten och sex raka segrar under en tid i Frankrike.

Wake Me Cheri (e. S.J.´s Caviar) var kvick ut bakom bilen för Erik Lindegren. Från spets såg det bra ut hela loppet och det blev en säker seger mot bra avslutande Ies Furste, fjärde utvändigt. Segertid 16,1a/2140 och 10.000 kronor. Emelie Öman är tränare och ägare tillsammans med Lindkvist och Stööp. Andra starten av totalt 20 starter i regi Emelie. Hästen kom november 2023. Emelie är kanske mera känd som tränare till Enga Trot.

En jättefin häst som var kvick iväg. Det kändes bra hela vägen med lite hjälp i svängarna”, sade Erik.

Björnli Ada (e. Mörtvedt Jerkeld 6,6 miljoner) var tvåa i sin första start för Madelene Johansson/Robert Wilhelmsson. Från spets galopperade hon bort segern på sista långsidan. Nu visade hon vilka fina takter det finns i hästen. Madelene lämnade positionen rygg ledaren till utvändigt ledaren 1500 kvar. Ledande Hallsta Goudis och Björnli Ada bjöd upp till en härlig kamp där de lämnade övriga konkurrenter långt bakom. Björnli Ada var den starkaste sista biten. Segertid 29,9/2140 meter och 10.000 kronor. Ägare är Glenn Nilsson i Dala-Järna som hade en vinnare på Rättvik 3 maj i Hvalstad Gyda.

Vi fick ta dem på styrka. Hon tvekar lite ibland och det går inte att släppa av henne och visa pisken. Nu är hon tillbaka på ett strålande sätt efter att förra säsongen blev helt spolierad av en gaffelbandsskada. Hon kom tillsammans med Hvalstad Gyda”, sade Madelene.

Timotejs Klave (e. Raja Mirchi) visade förbättrade takter som tvåa i sin senaste start för sin tränare och ägare Stefan Hofling. Då fick han göra grovjobbet utvändigt ledaren. Nu i spets grejade han karriärens första seger. Han var helt ohotad den första biten och Stefan höll tempot uppe. Nu blev de rejält utmanade av Leoni, rygg ledaren, och ett tag såg denne ut som en vinnare innan Timotejs Klave kontrade till seger. Segertid 16,7a/2140 och 10.000 kronor. Mikaela Sundin är skötare.

Jag kunde inte köra för fullt. Han är stark men knepig”, sade Stefan.

J-E GUSTAFSSON

Publicerad måndag 6 maj 2024. info@gavle.travsport.se